Meğer bu kadar kolaymış! İşte halıdaki yağ lekesini çıkartmanın pratik yöntemi

Halıdaki yağ lekesini çıkartmanın pratik yöntemleri birçok kişi tarafından araştırılıyor. Çünkü halılara damlayan yağ lekeleri kötü bir görünüm oluşturabiliyor. Ayrıca çıkartması uğraştırıcı da olabiliyor. Bunun yanı sıra bir yöntem halıdaki yağ lekesini çıkartmak için, ''meğer bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Halıdaki yağ lekesi birçok farklı sebepten dolayı oluşmuş olabilir. Ancak bu problem oluştuğunda herkes için can sıkıcı bir durum ortaya çıkabilir. Çünkü kötü bir görünüm oluşturan halıdaki yağ lekesi, çıkartılmadığında daha kalıcı bir hale de gelebilir. Ayrıca bazı yöntemlerle halıdaki yağ lekesini çıkartmak oldukça uğraştırıcı olabilir.

Halıdaki yağ lekesini çıkartmak için, ''meğer bu kadar kolaymış'' bile dedirtebilen bir yöntem bulunuyor. Bu nedenle söz konusu yöntem birçok kişi tarafından da tercih ediliyor.

HALIDAKİ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARTMANIN PRATİK YÖNTEMİ

Halıdaki yağ lekesine zamanında müdahale edilmezse daha inatçı bir leke haline dönüşebilir. Bu nedenle söz konusu problem ortaya çıktığında öncelikle yayılması önlenmeli. Bu noktada bir kağıt havlu ya da bez yağ lekesine hafifçe bastırılır. Bu sayede fazla olan yağ emilebilir. Ardından halıdaki yağ lekesini çıkartmak için aşağıdaki pratik yöntem tercih edilebilir.

Halıdaki yağ lekesini çıkartabilmek için 2 su bardağı sıcak su ve 1 çay kaşığı ağartıcı özelliği olmayan çamaşır deterjanı kullanılır. Bu işlem için söz konusu 2 malzeme birbiri ile karıştırılır ve sünger yardımıyla halıda oluşan yağ lekesine sürülür. Ardından iyice ovalanarak yağ lekesinin temizlenmesi sağlanır. Ovalama işlemi tamamlandıktan sonra lekeli kısım mutlaka su ile durulanmalı. Devamında kuruması için beklenmeli.

Not: Halıların yapısı farklı olabilir. Bu nedenle yukarıdaki yöntem uygulanmadan önce yağ lekesi olan halının üretici temizlik noktaları da okunmalı. Nitekim yukarıdaki yöntem halının yapısına zarar verebilecek nitelikteyse uygulanmamalı.