Meğer bu kadar basitmiş: İşte yağ lekesinin çözümü!

Yağ lekesi birçok insanın sevmediği durumların başında gelir. Çünkü inatçı bir lekeye dönüşebilen bu problem, herkes için uğraştırıcı olabilir. Öte yandan halıdaki ve duvardaki yağ lekesinin çözümü için, ''meğer bu kadar basitmiş'' bile dedirtebilen bazı yöntemler bulunuyor. İşte detaylar…

Duvara gelen ve halıya damlayan yağ lekesi, pek çok insanın moralini bozabilir. Çünkü inatçı bir leke haline gelebilen bu problem, herkesin sevmediği durumlardan birini oluşturabilir. Öte yandan duvardaki ve halıdaki yağ lekesini çıkartmak için, ''meğer bu kadar basitmiş'' bile dedirtebilen bazı yöntemler bulunuyor.

HALIDAKİ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARTMANIN YÖNTEMİ

Halıdaki yağ lekesi ile ilk karşılaşıldığında bir bez veya kağıt havlu ile lekeye hafifçe bastırılır. Bu sayede fazla yağın alınması sağlanabilir. Ardından 2 su bardağı sıcak su ve 1 çay kaşığı ağartıcı özelliği olmayan çamaşır deterjanı karıştırılır. Sonra bir sünger ile halıdaki yağ lekesinin üstüne sürülür. İyice ovalanarak halıdaki yağ lekesinin temizlenmesi sağlanır. Ardından mutlaka su ile durulanmalı. Devamında kuruması için beklenmeli. Bu sayede söz konusu lekenin çıktığı görülebilir.

DUVARDAKİ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARTMANIN YÖNTEMİ

Duvardaki yağ lekesini çıkartmak için karbonat ve sirke kullanılabilir. Bu yöntemde bir kaba sirke ve karbonat ilave edilerek karıştırılır. Sonra uygun bir bez ile duvardaki yağ lekesi temizlenir. Ardından kurutulur. Ayrıca kurutma işlemi gerekiyorsa iki kere de yapılabilir. Bu sayede duvardaki yağ lekesinin çıktığı gözlemlenebilir.

Dikkat: Malzemelerin yapısı farklı hassasiyetler gösterebilir. Bu nedenle yukarıdaki yöntemler halının veya duvarın yapısını bozacak nitelikteyse uygulanması önerilmez.