Salata ve yemeklerde yoğun olarak kullanılan maydanozun faydaları saymakla bitmiyor. Mide, bağırsak ve böbrek rahatsızlıklarına da iyi geldiği bilinen bu bitki Türk mutfağında yoğun olarak kullanılıyor. Her şey gibi çok sık tüketildiğinde de zarar veren bu bitki belirli periyotlarda tüketildiğinde adeta şifa oluyor. Son dönemde maydanoz sapının idrar yolu iltihaplarına iyi geldiği ve vücudu toksinlerden arındırdığı tespit edildi. Bu şifalı bitki güçlü kemiklerin vücuttaki devamında da önemli rol oynuyor.
GÜÇLENMESİNİ SAĞLIYOR
Maydanoz sapı yüksek K vitamini içeriğiyle kan pıhtılaşmasını düzenleyerek güçlü kemiklerin vücutta yer almasında önemli bir etken oluyor.
ADETA ŞİFA DEPOSU
Şifa deposu olan bu bitki böbrek, mide ve bağırsak rahatsızlıkları için sık sık kullanılıyor.
Rahatsızlıklara iyi geldiği gibi kararınca tüketildiğinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor.
ÖDEM SÖKTÜRÜCÜ ÖZELLİĞİ DE VAR
Maydanoz suyu özellikle ödem söktürücülüğüyle sık sık tercih ediliyor. Ödemin vücuttan atılmasıyla kilo verme süreci de hızlanıyor.
FAZLASI ZARARLI
Ancak en başında da ifade ettiğimiz gibi maydanozu fazla tüketmek de oldukça zararlı. Bu yüzden sağlığınız için belirli periyotlarda tüketilmesi uzmanlar tarafından öneriliyor.