Mayalı pişi tarifi! Yağ çekmemesi için en önemli püf nokta...

Mayalı pişi tarifi merak ediliyor. Kahvaltıda sıcak hamur işini sevenler pişiyi tercih ediyor. Yapılışı kolay olan pişi hem doyurucu hem de lezzetli. Tek sorun pişiler kızartılırken yağ çekmesi durumu. Küçük bir püf noktasıyla bu durumu engelleyebilirsiniz. İşte nefis mayalı pişinin yapılışı...

Kahvaltıda sıcak hamur işinin başında pişi tarifi geliyor. Peki, mayalı pişi nasıl yapılır? Mayalı pişi tarifini deneyerek akşama kadar tok kalabilirsiniz. Kahvaltıda çok sevilen pişinin yağ çekmesini istemiyorsanız yağ iyice kızmadan hamurları kesinlikle tencereye atmayın. İşte mayalı pişi tarifi ve malzemeleri...

PİŞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4,5 su bardağı un

1 paket(instant) maya

2 tatlı kaşığı şeker

1,5 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

2 tatlı kaşığı tuz(çok dolu olmasın)

Sıvıyağ(kızartmak için)

PİŞİ TARİFİ

Pişi kahvaltılık tariflerin favorisi. Pişi hamurunu yapmaya vaktiniz yoksa fırından hazır mayalanmış ekmek de alabilirsiniz. Yapanlar için pişi hamuru tarifi ise şöyle:

Un ve tuzu yoğurma kabına alarak başlayalım.

Unun ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı, şekeri, ılık sütü ve suyu ekleyerek orta kısımdan yoğurmaya başlayın.

Yumuşak ve yapışkan bir hamur olacağı için ellerinizi ıslatarak hamuru toparlayabilirsiniz. Ama yumuşak diye un katmayın.

Hamurun üzerini streçle kapatarak 1 saat mayalanmasını bekleyin.

Hamur mayalandıktan sonra tezgahın üzerine biraz un serpin ve bir kere daha kendi hâline yoğurun. Daha sonra hamuru keserek bezeler hâline getirin.

Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Sonrasında ortalarına elinizle delik açın. Böylece kızartmak daha kolay olacaktır.

Şekil verdiğimiz pişilerimizi kızdırdığımız yağa alın ve çevirerek arkalı önlü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.