AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Ev poğaçası denilince akla ilk gelen dereotlu poğaça tarifi oluyor. Peki, dereotlu poğaça nasıl yapılır? Çocukluğundaki nefis kokuyu hatırlamak isteyenlere mis gibi bir poğaça tarifi hazırladık.
DEREOTLU POĞAÇANIN PÜF NOKTASI
Dereotlu poğaça hamurunu diğer poğaça hamurları gibi bekletmiyoruz. En önemli püf nokta bu. Bir de hamurun yumuşak olması gerekiyor.
DEREOTLU POĞAÇA MALZEMELER
100 gram margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı seker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet dereotu
Kabartma tozu
Yeteri kadar un
İçine lor peyniri
ADIM ADIM DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ
Dereotlu poğaça tarifi için önce poğaça hamurunu hazırlayın.
Margarin, yumurta, sıvıyağ, yoğurt, sirkeyi karıştırın. Ardından şeker ve tuzu ilave edin. Güzelce karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozunu da ekleyip çok sert olmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
Son olarak dereotunu da ekleyin ve hamurdan ufak yuvarlaklar elde edin.
Her yuvarlağın arasına peynir koyun ve dereotlu poğaça şeklini verin.
Bir kâsede yumurta sarısı ve bir iki damla sıvıyağ damlatın karıştırın. Bu karışımı poğaçaların üzerine sürün.
200 derece ısıtılmış fırında pişirin. Çay yanına dereotlu poğaça hazır. Afiyet olsun...