Maya yok, hamuru bekletmek yok lezzet var! Mis gibi dereotlu poğaça tarifi

Hem çocukların hem de yetişkinlerin çay yanına en sevdiği lezzet şüphesiz dereotlu poğaça. Hatta dereotunu sevmeyenler bile poğaçasına bayılıyor. Peki, dereotlu poğaça tarifi zor mu? Pastane lezzetini aratmayacak bir tarifle karşınızdayız. İşte nefis dereotlu poğaça tarifi ve malzemeleri…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ev poğaçası denilince akla ilk gelen dereotlu poğaça tarifi oluyor. Peki, dereotlu poğaça nasıl yapılır? Çocukluğundaki nefis kokuyu hatırlamak isteyenlere mis gibi bir poğaça tarifi hazırladık.

DEREOTLU POĞAÇANIN PÜF NOKTASI

Dereotlu poğaça hamurunu diğer poğaça hamurları gibi bekletmiyoruz. En önemli püf nokta bu. Bir de hamurun yumuşak olması gerekiyor.

DEREOTLU POĞAÇA MALZEMELER

100 gram margarin

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 yumurta (birinin sarısı üzerine)

2 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı seker

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım demet dereotu

Kabartma tozu

Yeteri kadar un

İçine lor peyniri

ADIM ADIM DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ

Dereotlu poğaça tarifi için önce poğaça hamurunu hazırlayın.

Margarin, yumurta, sıvıyağ, yoğurt, sirkeyi karıştırın. Ardından şeker ve tuzu ilave edin. Güzelce karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozunu da ekleyip çok sert olmayan, yumuşak bir hamur elde edin.

Son olarak dereotunu da ekleyin ve hamurdan ufak yuvarlaklar elde edin.

Her yuvarlağın arasına peynir koyun ve dereotlu poğaça şeklini verin.

Bir kâsede yumurta sarısı ve bir iki damla sıvıyağ damlatın karıştırın. Bu karışımı poğaçaların üzerine sürün.

200 derece ısıtılmış fırında pişirin. Çay yanına dereotlu poğaça hazır. Afiyet olsun...

Kahvaltılık için patatesi bir de böyle deneyin! 5 dakikada hazır

Canan Karatay, "Lamı cimi yok bırakın zehri" diye duyurdu! Karaciğeri mahvediyor...

Bu diyette aç kalmak yok! Hamur işi bile var... 5 kuralla tığ gibi olacaksınız