Maya ile uğraştırmayan lezzet! Çıtır peynirli milföy böreği tarifi

Peynirli milföy fırından çıktığı gibi sofranızda. Bu milföy zahmetsiz ama çıtır bir lezzete sahip. Peki peynirli milföy nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Milföy hamuru kahvaltılık lezzetler için oldukça pratik. Peynir milföy hamuru içerisinde eriyor. Çıtır ve gevrek peynirli milföy nasıl yapılır?

Milföyden Peynirli Börek Tarifi

Malzemeler:

10 adet milföy hamuru (dondurulmuş, oda sıcaklığında yumuşamış)

200 gr beyaz peynir veya lor peyniri

Birkaç dal ince doğranmış maydanoz (isteğe bağlı)

1 yumurta (sarısı üzeri için)

Susam veya çörek otu (üzeri için)

Yapılışı:

Hazırlık:

Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın.

Fırını 180°C (alt-üst ayar) önceden ısıtın.

Peynir ve maydanozu bir kasede karıştırın.

Börekleri Şekillendirme:

Her milföy karesini hafif unlu zeminde biraz açın (isteğe bağlı).

Ortasına peynirli harçtan 1-2 kaşık koyun.

Üçgen, dikdörtgen ya da rulo şeklinde kapatın. Kenarlarını çatal yardımıyla bastırarak kapatın.

Üzeri için:

Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürün.

Susam veya çörek otu serpin.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika kadar üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.

Püf Noktaları:

Dilerseniz peynir karışımına pul biber veya karabiber ekleyerek daha aromatik yapabilirsiniz.

Sıcak servis etmeniz tavsiye edilir, çıtırlığı en iyi o zaman olur.

Afiyet olsun!