HABER MERKEZİ
Milföy hamuru kahvaltılık lezzetler için oldukça pratik. Peynir milföy hamuru içerisinde eriyor. Çıtır ve gevrek peynirli milföy nasıl yapılır?
Milföyden Peynirli Börek Tarifi
Malzemeler:
10 adet milföy hamuru (dondurulmuş, oda sıcaklığında yumuşamış)
200 gr beyaz peynir veya lor peyniri
Birkaç dal ince doğranmış maydanoz (isteğe bağlı)
1 yumurta (sarısı üzeri için)
Susam veya çörek otu (üzeri için)
Yapılışı:
Hazırlık:
Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın.
Fırını 180°C (alt-üst ayar) önceden ısıtın.
Peynir ve maydanozu bir kasede karıştırın.
Börekleri Şekillendirme:
Her milföy karesini hafif unlu zeminde biraz açın (isteğe bağlı).
Ortasına peynirli harçtan 1-2 kaşık koyun.
Üçgen, dikdörtgen ya da rulo şeklinde kapatın. Kenarlarını çatal yardımıyla bastırarak kapatın.
Üzeri için:
Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Susam veya çörek otu serpin.
Pişirme:
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika kadar üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.
Püf Noktaları:
Dilerseniz peynir karışımına pul biber veya karabiber ekleyerek daha aromatik yapabilirsiniz.
Sıcak servis etmeniz tavsiye edilir, çıtırlığı en iyi o zaman olur.
Afiyet olsun!