Masumlar Apartmanı'nda Han gibi geçmişi unutmaya çalışanlara 3 öneri

Masumlar Apartmanı'nda sevdiğini kaybeden Han karakteri diziyi izleyenleri derinden etkiledi. Çünkü Han burada sadece sevdiğini kaybetmiş bir erkekten ziyade hatalarını da affedemeyen bir eş karakterini sunuyor. Peki, insan sevdiğini nasıl unutur? İşte Masumlar Apartmanı'nda Han gibi geçmişi unutmaya çalışanlara 3 öneri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Masumlar Apartmanı'nın Han'ı eşine olan sevgisi ve bir türlü anılarıyla baş edemeyişi diziyi izleyenler tarafından çok konuşuluyor. Peki, insan sevdiğini nasıl unutur? Şüphesiz herkesin aşka dair yaşadıkları farklı olsa da yaşanan kayıplar herkeste aynı acıyı hissettirir. Masumlar Apartmanı'nda Han gibi geçmişi unutmaya çalışanlara 3 öneri hazırladık...

1. HATIRLATICILARDAN UZAKLAŞMAK

Bazen yaşananları her ne kadar unutmak istesek de bir yer ya da bir şey mutlaka unutmak istediğimiz kişiyi hatırlatır. Dolayısıyla hatırlamak engellenemez bir şey. Hatırlatıcılar sinirlenmeye neden olur. Kişiye ait hatırlatıcılarından bir süre uzak durmak böyle durumlarda iyi gelecektir.

2. İHANET EDENE SINIR KOYMAK

"İhaneti nasıl unuturum?" diye tekrar etmek yerine size ihanet eden kişiyle mesafe koymak ve sınırlı bir tutum sergilemek daha iyi hissetmenizi sağlar. Geçmişi unutmak çözüm değildir, affetmek ya da affetmemek kişinin tercihine bırakılmalıdır. Hem fiziken hem de ruhen kişi hazır olduğunda iyileşecektir.

3. GÜÇLÜ BİR DİL KULLANMAK VE ÇEVRESİNDEKİLERDEN DE BUNU DUYMAK

"Nasıl unutabilirim?" yerine güçlü dil kullanmak da kişiyi iyi hissettirir. "Önceden nasıl yaptıysan yaparsın, inanırsan yine yaparsın." gibi cümlelerle kişi kendini motive etmeli ve çevresinden de bunları duymalıdır.