AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
MasterChef'te ana kadronun son yedek yarışmacısı belli oluyor. Yarışmacılar arasındaki rekabet hızla devam ederken şeflerin bugün verdiği ürün tarhun oldu. MasterChef'in son yedek yarışmacısı tarhunla yaptığı lezzet sonucu belirlenecek.
MasterChef'i izleyenler "Tarhun nedir, tarhunla ne yapılır, tarhunun faydaları nelerdir?" gibi soruların cevabını araştırmaya başladı. MasterChef izleyenler için tarhunla ilgili küçük bir araştırma yaptık.
TARHUN NEDİR?
Tarhun otunun bilimsel adı Artemisia dracunculus şeklinde bilinir. Pelin otu olarak da tanımlanır. Parlak yeşil renklidir.
TARHUNLA NE YAPILIR?
Aromatik bir baharat kokusu vardır. Tarhun salata, et yemekleri ve balık yemeklerinde tercih edilebilir.
TARHUNUN FAYDALARI
Sindirimi kolaylaştırır
Uykuya dalmayı kolaylaştırır
Doğal ağrı kesicidir
Kan şekerini düşürür
Tarhun, sabun ve kozmetiklerde koku verici olarak kullanılır
Diş ağrısına iyi gelir
Ödem atmada etkilidir