MasterChef'te yedek kadro tarhunla belli oluyor! Tarhunla ne yapılır, tarhunun faydası ne?

MasterChef'te ana kadronun son yedek yarışmacısı belli oluyor. Yarışmacılar için bugün verilen ürün tarhun oldu. MasterChef'i izleyenler “Tarhun nedir, tarhunla ne yapılır, tarhunun faydası ne?” gibi soruları araştırmaya başladı. Yanıtlar haberimizde…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

MasterChef'te ana kadronun son yedek yarışmacısı belli oluyor. Yarışmacılar arasındaki rekabet hızla devam ederken şeflerin bugün verdiği ürün tarhun oldu. MasterChef'in son yedek yarışmacısı tarhunla yaptığı lezzet sonucu belirlenecek.

MasterChef'i izleyenler "Tarhun nedir, tarhunla ne yapılır, tarhunun faydaları nelerdir?" gibi soruların cevabını araştırmaya başladı. MasterChef izleyenler için tarhunla ilgili küçük bir araştırma yaptık.

TARHUN NEDİR?

Tarhun otunun bilimsel adı Artemisia dracunculus şeklinde bilinir. Pelin otu olarak da tanımlanır. Parlak yeşil renklidir.

TARHUNLA NE YAPILIR?

Aromatik bir baharat kokusu vardır. Tarhun salata, et yemekleri ve balık yemeklerinde tercih edilebilir.

TARHUNUN FAYDALARI

Sindirimi kolaylaştırır

Uykuya dalmayı kolaylaştırır

Doğal ağrı kesicidir

Kan şekerini düşürür

Tarhun, sabun ve kozmetiklerde koku verici olarak kullanılır

Diş ağrısına iyi gelir

Ödem atmada etkilidir