MasterChef'te tiramisu rüzgarı! Danilo Zanna püf noktasını açıkladı! İşte tiramisu tarifi

MasterChef tiramisu tarifi tatlı kolikler tarafından merak ediliyor. Peki, tiramisunun piri Danilo Şef bu güzel tatlıyı nasıl yapıyor? Danilo Zanna'ya göre tiramisunun püf noktası kremasının kıvamı. Adım adım MasterChef tiramisu tarifi haberimizde…

MasterChef izleyenler tiramisu tarifini araştırıyor. Tiramisu tarifiyle meşhur olan Danilo Zanna'nın tiramisu tarifi favoriniz olabilir. Peki, tiramisu nasıl yapılır, tiramisunun püf noktası ne? Danilo Zanna'ya göre tiramisunun püf noktası kremasının kıvamı. MasterChef yarışmacılarını terleten tiramisu tarifi haberimizde...

TİRAMİSU TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Yazın herkesin bir soğuk tatlı tarifi vardır. Bunlar arasında partilerin, günlerin vazgeçilmezi tiramisu da genelde olur. Kremasıyla, kahve kokusuyla ve kakosuyla iştah kabartan tiramisu oldukça kolay bir tatlı. Fakat kıvamını tutturmak önemli.

TİRAMİSU MALZEMELER

400 gramlık labne

4 yumurta

4 yemek kaşığı pudra şekeri

Kedidili

100 gram çilek

20 g şeker

Bitter çikolata topları

Kakao

TİRAMİSU TARİFİ

MasterChef tiramisu tarifi için öncelikle yumurtaların akı ve sarısını farklı kâselere alın. Yumurta aklarına biraz tuz ilave edin. Kar gibi oluncaya kadar iyice çırpın. Ardından yumurta sarılarına şeker ekleyin ve mikserle çırpın. Homojen karışım tiramisunun püf noktasıdır.

Labne'yi de ekledikten sonra karıştırmaya devam edin. Çırpılmış yumurta aklarını da ekleyerek kaşık yardımıyla karıştırın. Ardından kremayı sıkma torbasına doldurun. Çilekleri dilimleyin ve bir tencerede şeker ile pişirin. Biraz su ekleyin, hafifçe çatal yardımıyla ezin.

Tiramisuyu koyacağınız kupların en altına krema sıkın. Üzerine çikolata toplarını koyun ve biraz daha krema sıkın.

Kedidillerini ortadan ikiye bölerek inceltin. Kedidillerini hazırladığınız tenceredeki çilekli sosa batırın ve iyice ıslatın. Ardından kremanın üzerine dizin. Son olarak tekrar krema ekleyip süzgeç yardımıyla kakaoyu üzerine serpin. Tiramisu tarifi servise hazır, çilekle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...