MasterChef'te laz böreği rüzgârı! İşte tescilli tarif

MasterChef'te takımlar bugün laz böreğini deniyor. Her takımdan bir kişi laz böreği yapacak. MasterChef izleyenler, “Laz böreği nasıl yapılır?” diye araştırıyor. İnce yufkasıyla meşhur laz böreğinin yapılışı haberimizde…

KADİR TEKİN

MasterChef izleyenler bugün laz böreği tarifini araştırıyor. Çünkü takımlar laz böreğini deniyor. Laz Böreği, Karadeniz'in ünlü tatlılarından biri. Trabzon'da ve Hopa'da meşhur olan laz böreğinin yapımı zor. İnce yufkalar arasında yer alan kaymaklı, sütlü iç harcıyla dikkat çeker. İşte MasterChef izlerken evde kolayca hazırlayabileceğiniz laz böreği tarifi...

LAZ BÖREĞİ HAMURU İÇİN MALZEMELER

2 çay bardağı süt

1 adet yumurta

Yarım çay bardağı su

3 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

Muhallebi için gerekli malzemeler:

3,5 su kg süt

4 su bardağı şeker

2 su bardağı un

1 tatlı kaşığı silme tuz

4 adet yumurta

3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı karabiber

Pişirme esnasında kullanmak üzere 350 gr tereyağı

LAZ BÖREĞİ TARİFİ

Laz böreği tarifi için önce börek hamurunu yoğurun. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine bir bez örtün ve dinlenmeye bırakın.

Bu esnada laz böreğinin muhallebisini hazırlayın. Süt, şeker, un ve tuzu tencereye koyarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kaynamadan ocaktan alın. Ardından 4 adet yumurta, 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı karabiber iyice çırparak muhallebinin içine ekleyin.

Daha sonra önceden hazırlanmış olan hamurdan 8 adet yufka açın. Fırın tepsisini iyice yağlayın, yufkaların 4 adedini içine serin.

Yufkaların üzerine hazırlanmış olan muhallebiyi dökün ve muhallebinin üzerine 1 su bardağı şeker ilave edin. Yaklaşık 350 gram tereyağını muhallebinin üzerine dökün.

Önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Ardından böreği fırından alın ve geri kalan 4 yufkayı ayrı ayrı yağlayarak muhallebinin üzerine serin.

170 derece ısıtılmış fırında yufkalar kızarıncaya kadar pişirin ve fırından alarak üzerini bez ile örtün. Ürünü soğuk olarak servis edin.

Tescilli laz böreği sofraya gelmeye hazır. Afiyet olsun...