MasterChef'te günün menüsü: Şalgam dolması tarifi! Püf noktası şalgamın yumuşak olması

MasterChef'te günün menüsü dolmalar. Bunlar arasında ise izleyicinin en çok merak ettiği ise şalgam dolması tarifi oldu. İç harçla hazırlanan şalgam dolması Erzurum'un yöresel yemeklerinden biri. MasterChef tiryakileri için şalgam dolmasının yapılışını araştırdık. İşte yöresel lezzetin püf noktaları…

MasterChef'i izleyenler şalgam dolması tarifini araştırıyor. Peki, şalgam dolması nasıl yapılır? İç harçla hazırlanan şalgam dolması Erzurum yöresine ait bir yemek.

MasterChef'te bugünün menüsü dolmalar. MasterChef yarışmacıları şalgam dolması, bütün lahana dolması, enginar dolması, kavun dolması, kaburga dolması, şıhıl mahşi dolması tarifini deneyecek. Programı izleyenler en çok şalgam dolması tarifini araştırdı. İşte MasterChef izleyicilerine şalgam dolmasının yapılışı ve malzemeleri...

ŞALGAM DOLMASININ PÜF NOKTASI

Şalgam dolmasının püf noktası, şalgamların çok sert olmaması için pişirme süresini doğru ayarlamaktır. Ayrıca, iç harcı fazla su ilavesinden, pirinçlerin şişebileceği kadar sıvı ile karıştırılmalıdır. Harcı fazla sıkı yapmak, dolmaların pişerken dağılmasını engeller. Son olarak, şalgamların içini doldurduktan sonra kaybettiğiniz suyun az olması, dolmaların daha lezzetli ve yoğun olmasına yardımcı olur.

ŞALGAM DOLMASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 adet şalgam

2 adet soğan

Yarım çay bardağı pilavlık bulgur

1 çay bardağı pirinç

Biraz kıyma

Maydanoz

Tuz

Sıvı yağ

İsteğe göre baharat

Sosu için

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Pul biber

Karabiber

1 su bardağı su

ŞALGAM DOLMASI TARİFİ

Şalgamları güzelce yıkadıktan sonra, yuvarlak dilimleyerek hafif yumuşaması için sıcak suda yarım saat bekletin.

Dinlenen şalgamları süzüp, hazırlayın.

Bir dilim şalgam alıp, üstüne hazırladığınız iç harçtan koyup, tekrar üstüne bir dilim şalgam alıp kapatın ve şalgamlar bitene kadar aynı işlemi yapın.

Tencereye dizdiğiniz şalgamların üstüne hazırladığınız sostan döküp, orta ateşte pişmeye bırakın.

Pişen şalgamları tabağa alıp, tencerede kalan sosu üstüne gezdirdikten sonra, sıcak servis yapabilirsiniz.

Tarhana çorbası tarifi! Kışın antioksidanı, virüslerin düşmanı