Masterchef'te en fazla yapılan Beef Wellington nasıl yapılır?

Etin ve milföy hamurun birleştiği muazzam lezzetlerden biri olan beef Wellington yemeğinin yapımını sizler için araştırdık. Beef Wellington Masterchef'te en fazla yapılan lezzettir. Dilim dilim tabakları süsler. İşte Beef Wellington tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

En meşhur yemek programlarından biri olan Masterchef'te sıklıkla yapılan Beef Wellington tarifini artık evde deneyebilirsiniz. Sizler için Beef Wellington'un en basit yöntemini araştırdık. Biraz zahmetli olan bu eşsiz lezzeti özellikle eti az pişmiş sevenler için muazzam bir tariftir.

Yüksek oranda protein barındıran bu ana yemek için büyük bir bonfile lazım. En ağır misafirlerinizi şımartmanız için Beef Wellington hazırlayabilirsiniz.

İŞTE EVDE YAPABİLECEĞİNİZ BEEF WELLİNGTON TARİFİ

MALZEMELER

Yarım kilo bütün bonfile

250 gram milföy hamuru

100 gram mantar

3 yemek kaşığı hardal

Taze kekik

Taze biberiye

1 adet yumurta

Bir yemek kaşığı zeytinyağı

Bir tatlı kaşığı karabiber

Bir yemek kaşığı deniz tuzu

YAPILIŞI

Derin bir tavanın içinde bonfileyi kızartın. Ancak derecesi yüksek bir fırına sahipseniz.

Bonfileyi yağlayın ve alüminyum folyoya sarın. Fırına verin.

Akabinde milföy hamurunu iyice açın. İncecik olan hamurun içine zeytinyağı sürün.

Aynı zamanda hardalı sürmeyi unutmayın.

Eti fırından çıkartıp hamurun ortasına koyun. Üzerine biraz zeytinyağı döküp ardından baharatları ilave edin.

Ete baharatları iyice yedirin. Hamuru tüm etle kaplayın.

Akabinde üzerine yumurta sürün ve fırına verin.

Afiyet şifa olsun...

Pazar kahvaltı sofralarının gözbebeği! Parmak ısırtan paçanga böreği tarifi

C vitamini deposu! Cennet Hurması reçeli nasıl yapılır?