AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
En meşhur yemek programlarından biri olan Masterchef'te sıklıkla yapılan Beef Wellington tarifini artık evde deneyebilirsiniz. Sizler için Beef Wellington'un en basit yöntemini araştırdık. Biraz zahmetli olan bu eşsiz lezzeti özellikle eti az pişmiş sevenler için muazzam bir tariftir.
Yüksek oranda protein barındıran bu ana yemek için büyük bir bonfile lazım. En ağır misafirlerinizi şımartmanız için Beef Wellington hazırlayabilirsiniz.
Yarım kilo bütün bonfile
250 gram milföy hamuru
100 gram mantar
3 yemek kaşığı hardal
Taze kekik
Taze biberiye
1 adet yumurta
Bir yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tatlı kaşığı karabiber
Bir yemek kaşığı deniz tuzu
Derin bir tavanın içinde bonfileyi kızartın. Ancak derecesi yüksek bir fırına sahipseniz.
Bonfileyi yağlayın ve alüminyum folyoya sarın. Fırına verin.
Akabinde milföy hamurunu iyice açın. İncecik olan hamurun içine zeytinyağı sürün.
Aynı zamanda hardalı sürmeyi unutmayın.
Eti fırından çıkartıp hamurun ortasına koyun. Üzerine biraz zeytinyağı döküp ardından baharatları ilave edin.
Ete baharatları iyice yedirin. Hamuru tüm etle kaplayın.
Akabinde üzerine yumurta sürün ve fırına verin.