Tatlı ve yemekleri güzelleştiren tuile tarifi

Tuile tarifi yemekleri ya da tatlıları daha özel kılıyor. Özellikle MasterChef gibi yemek yarışmalarında çok yapılan tuile yemeği etkileyici bir görünüme kavuşturuyor. Tuilenin püf noktası yağ miktarı ve yağın sıcaklığıdır. Yeterince yağı olmayan tuile tavadan kolayca çıkmaz. İşte Fransız mutfağının mükemmel lezzeti tuilenin yapılışı ve malzemeleri...

Tuile tarifi modern mutfakların vazgeçilmezi. Bazen yemeklerde bazen de tatlılarda kullanılan tuile sadece sıvı yağ, un ve suyla yapılıyor. Tuile tarifini deneyerek yaptığınız yemeklere ve tatlılara farklı bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Tuilenin püf noktası yağ miktarı ve yağın sıcaklığıdır. Yeterince yağı olmayan tuile tavadan kolayca çıkmaz. Tüm püf noktaları uyguladığınızda mükemmel bir tuil ortaya çıkacak. İşte tuile tarifi ve malzemeleri...

TUİLENİN PÜF NOKTALARI

Tuile tarifinde tavadaki yağ miktarı ve yağın sıcaklığı çok önemlidir. Yeterince yağ olmazsa yeterince köpürmez ve tavadan kolayca çıkmaz. Fazla olursa da yağlı olur.

Tava eşit şekilde ısıtılmazsa, eşit şekilde pişmeyecektir. Tuileyi 3 güne kadar güzel ve gevrek tutmak için hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz.

Tuile yapımında tavanın yapışmaz olması önemlidir. Çıkarırken dikkat etmek gerekir.

TUİLE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı un

1 çay bardağından bir parmak eksik su

İstenen renkte gıda boyası ya da pancar suyu kullanılabilir

TUİLE TARİFİ

Tuile tarifi MasterChef yarışmasında sık sık karşımıza çıkıyor. Tuile yapımı için bir kâseye sıvı yağ, un ve suyu ekleyip karıştırın. Üzerine istediğiniz renkte gıda boyası ekleyin ve karıştırın. Gıda boyası istemeyenler pancar suyu ya da renkli meyvelerin suyunu kullanabilir.

Yapışmaz tavayı yüksek ateşte ısıtın. Tava ısındığında orta ateşe alın. Hazırladığınız karışımdan bir kepçe alarak tavanın içerisine dökün. İlk 10 saniye boyunca tavayı hafiften sallayın ve pişmeye bırakın.

Tuile piştikçe göz göz olacaktır. Kabarcıklar azalınca tuile pişmiş olacaktır. Spatula yardımıyla pişen tuileyi alın ve kağıt havluda bekletin. Büyüklüğünü tavaya göre ayarlayabilirsiniz.