MasterChef'te 21 Temmuz menüsü: Altı ezmeli kebap tarifi

MasterChef'in ana kadrosu tamamlanmaya başladı. Bugünün menüsü altı ezmeli kebap tarifi oldu. Kıymalarını zırhlayan yarışmacılar kebaplarını mangalda pişirdi. Şişleri ateşe düşenler çıldırdı, şefler motive etti. Peki, MasterChef altı ezmeli kebap tarifi nasıl yapılır? Gelin birlikte bakalım…

HİLAL ÇAKIR

MasterChef'i izleyenler altı ezmeli kebap tarifini araştırıyor. Yarışmacılar kebaplarının ateşe düşmemesi için elinden geleni yaptı. Fakat bazı MasterChef yarışmacıları altı ezmeli kebaplarını şişten düşürdü. İşte MasterChef'in 21 Temmuz menüsü altı ezmeli kebap tarifi...

Hem ızgara kebap lezzetini hem de acı ezme keyfini bir arada sunan Altı ezmeli kebap tarifi Gaziantep gibi Güneydoğu Anadolu illerinde meşhur. İşte lokantalarda bayılarak yediğimiz, evde de yapılabilecek lezzetli ve doyurucu bir altı ezmeli kebap tarifi...

ALTI EZMELİ KEBAP TARİFİ MALZEMELER (4 KİŞİLİK)

Kıyma Kebap İçin:

500 g orta yağlı dana-kuzu karışık kıyma

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tuz

1 diş sarımsak (rendelenmiş)

Şiş veya tahta çubuklar

Ezme Taban İçin Malzemeler:

3 adet büyük domates (rendelenmiş veya çok küçük doğranmış)

1 adet yeşil sivri biber (ince doğranmış)

1 adet küçük kuru soğan

1 diş sarımsak

Yarım demet maydanoz

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı nar ekşisi (veya limon suyu)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz, pul biber, kimyon

ALTI EZMELİ KEBAP TARİFİ

1. Kebap Harcını Hazırlayın

Kıymaya tüm baharatları, sarımsağı ekleyin. Yoğurup 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Şişlere kebap şeklinde saplayın. (ince ve uzun)

2. Ezme Tabanı Yapın

Domates, biber, soğan, sarımsak ve maydanozu incecik doğrayın. (veya rondodan çok az geçirin)

Üzerine salça, zeytinyağı, nar ekşisi ve baharatları ekleyip karıştırın. Tavada 2-3 dakika hafif pişirebilirsiniz (isteğe bağlı), ya da çiğ servis yapabilirsiniz.

3. Kebapları Pişirin

Izgarada ya da döküm tavada kebapları çevirerek pişirin.

4. Servis

Servis tabağına ezmeyi yayın. Üzerine sıcak kebapları yerleştirin. Yanına lavaş, közlenmiş biber ve domates çok yakışır.

Son dokunuş: Üzerine birkaç damla zeytinyağı gezdirin.

ŞEF ÖNERİSİ

Ezmenin suyunu salmaması için fazla bekletmeden servis edin.

Kıymanın lezzetini artırmak için 1 kaşık yoğurtla yoğurabilirsiniz.