MasterChef'in sevilen tatlısı: Kahveli Krem Karamel tarifi! MasterChef tarifleri

Mutfaklarda artık klasik tatlıların yerini farklı tatlılar aldı. Özellikle MasterChef gibi programlarda paylaşılan tarifler merak ediliyor. Kahveli krem karamel tatlısı geçen senin popüler tatlılarından biri hâline gelmişti. Peki, kahveli krem karamel nasıl yapılır? Çayınızın yanında keyifle servis edebileceğiniz ve tarifini sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz güzel görünümlü bir tatlı arıyorsanız bu tarifimiz size göre. İşte krem karamel tarifi ve malzemeleri...

MasterChef tarifleri araştırılıyor. Farklı bir lezzet arayışında olanlar ekranlardaki yemek yarışmalarını sıkı takip ediyor. Bu lezzetlerden biri de kahveli krem karamel tatlısı. Somer Sivrioğlu'nun paylaştığı kahveli krem karamel tatlısını sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Peki, kahveli krem karamel nasıl yapılır? İşte size MasterChef tarifleri arasında en beğenilen tatlı tarifi ve malzemeleri...

KAHVELİ KREM KARAMEL MALZEMELERİ

6 adet yumurta

1 lt süt

1 adet çubuk vanilin

1 tatlı kaşığı türk kahvesi

5 adet kakule - 170 g toz şeker

Süsleme için

2 su bardağı toz şeker

5-6 damla limon

1 adet altınçilek

KAHVELİ KREM KARAMEL YAPILIŞI

1. Yumurta ve şekeri derin bir kasede çırpın.

2. Kakuleyi havanda döverek toz haline getirin.

3.Türk kahvesini ve kakule tozunu yumurta ve şeker karışımına ekleyin.

4. Çırpmaya devam ederken Sütü azar azar dökerek ekleyin.

5. Bir tavaya şekerinizi ve üzerine limonunuzdan 5-6 damla sıkın. Karamelinizi yapın. Krem karamel kaplarınızın dibine önce karamelden kabın dibini kaplayacak kadar dökün, sonra üzerine harcınızı dökün.

6. Fırın tepsinize taşmayacak kadar sıcak su ekleyin. Krem karamel kaplarınızı tepsiye yerleştirin. 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

7. Fırından çıkardığınızda kaplarınızın oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. Soğuduna emin olduğunuzda bıçakla kenarlarından çevirerek kesin.

8. Kabınızı tabağınızda ters çevirin, pürmüzle kenarlarından ısıtın kaplarından,çıkarın.

9. Karamel dekoru yapmak için; çorba kepçesine karameli kaşıkla ince uzun çizgiler çekerek bir kafes oluşturun ve karamel dekorunu dikkatlice kepçeden çıkarıp tatlınıza kafes olarak kullanın. Altın çileğinizi de altından karamele batırarak dikkatlice kafesinize yapıştırın.

Afiyet olsun.