Masterchef'in güngörmez çökertme kebabı tarifi! Akşam menüsüne nefis lezzet

Masterchef'in bugünkü eleyici yemeklerinden biri Ege Bölgesi'nin leziz güngörmez çökertme kebabı oldu. MasterChef'i izleyenler güngörmez kebabının tarifini araştırmaya başladı. Bodrum ile bağdaşan çökerme kebabının birkaç püf noktası var. İşte akşam menüsüne yapabileceğiniz güngörmez çökertme kebabı tarifi...

Masterchef'in yeni bölümünde tanıttığı güngörmez çökertme kebabı, aynı zamanda Bodrum kebabı olarak da bilinir. Çökertme kebabı, Muğla yöresine aittir. Türk mutfağına özgü ve oldukça sevilen bir lezzet olan güngörmez çökertme kebabını hazırlamak için dana kontrfile kullanmak gerekir. 30 dakika hazır olan bu zengin kebap tarifinin detaylarını sizler için derledik.

GÜNGÖRMEZ KEBABI ET İÇİN MALZEMELER

300gram dana kontrfile

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı sıvı yağ

ET MARİNESİ İÇİN MALZEMELER

1 tane rendelenmiş soğan

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım çay bardağı süt

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1 su bardağı soda

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı tereyağı

KİBRİT PATATES MALZEMELERİ

2 tane orta boy patates

1,5 su bardağı tereyağı

DOMATES SOSU MALZEMELERİ

1 tane rendelenmiş domates

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

SERVİS İÇİN MALZEMELER

4 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt

3 tane sivri biber

Yağlı kısımlarından temizlenmiş biftek dilimlerini uzun ince şeritler halinde kesin.

Et marinesi için bütün malzemeleri bir kapta karıştırın. Ardından üzerini streç filmle kaplayın. Buzdolabında ortalama 1 saat dinlendirin.

Patateslerin kabuğunu soyun.

Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kibrit büyüklüğünde kesin.

Kestiğiniz patatesleri bol suda durulayın. Ardından üzerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

Tencerede kızdırdığınız yağda, patatesler altın sarısı rengini alana kadar kızartın.

Patatesler kızarınca, patatesleri üzeri kağıt havlı kaplı tabağa alın ve dinlendirin.

Etleri kızartmak için döküm bir tavada az miktarda sıvı yağı kızdırın. Ardından tereyağını ekleyin.

Marine olan etleri yüksek ateşte pişirin. Renk aldıklarında tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.

Domates sosunu hazırlamak için tereyağını uygun bir tavada kızdırın.

Kızan yağın üzerine pul biber ve rendelenmiş domatesi ekleyin. Ortalama 10 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.

Servis tabağına önce kızarttığınız kibrit patatesleri alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu, ardından domates sosunu dökün.

Son olarak sotelenmiş et dilimlerini alıp biberle süsledikten sonra bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

Yozgat'ın meşhur arabaşı çorbası tarifi! MasterChef'te eleyen yemek