MasterChef'in eleme yemeği Hindi dolması nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri

MasterChef'in dün ekrana gelen bölümünde yarışmacılar Hindi dolması yaptı. Hindi dolması nasıl yapılır sorusunun yanıtı da sofralarında ilginç bir lezzet sunmak isteyen vatandaşların araştırdığı tarifler arasında yer almaya başladı. Peki, hindi dolması nasıl yapılır? İşte detaylar...

Hindi Dolma Tarifi İçin Malzemeler

1 tane hindi

1/2 (yarım) limon

2 çay bardağı süt

2 tatlı kaşığı biber salçası

Çeyrek su bardağı zeytinyağı

3 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Pilav için;

1 tane limon

2 tane soğan

3 su bardağı pirinç

300 gr. hindi ciğeri

25 gr. dolmalık fıstık

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

4 tatlı kaşığı tereyağı

4 tatlı kaşığı ayçiçek yağı

Göz kararı su

Yenibahar

Karabiber

Hindi Dolma Tarifi Yapılışı

Yemeğimiz biraz zahmetli ama oldukça da lezzetlidir. İlk olarak maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıyoruz.

Daha sonra ise hindiyi limon ile iyice ovuyoruz ve kenara ayırıyoruz.

Sonra ise derin bir kapta zeytinyağı, süt, salça, sarımsak, karabiber ve tuzu ilave ederek iyice karıştırıyoruz.

Ardından ise kenara ayırdığımız hindini üzerine sürerek ise buzdolabına koyarak 3 4 saat marine etmeye koyuyoruz. Bu arada ise pilavı yapmaya başlıyoruz.

İlk olarak pirinçleri yıkayarak süzdükten sonra üzerine su ilave edip 20 dakika kadar bekletiyoruz.

Daha sonra ise ayçiçek ve tereyağını tencereye koyarak ısıtıyoruz ve doğradığımız soğanları ekleyerek kavuruyoruz.

Ardından küp şeklinde doğradığımız ciğer ve dolmalık fıstığı ilave ederek ardından pirinci de koyarak kavuruyoruz.

Daha sonra 2 su bardağı su ekleyerek, suyunu çekene dek pişiriyoruz.

Daha sonra ise pişen pilavı hindinin içine doldurarak  200 derece fırında 3 saate yakın pişiriyoruz ve ardından servis yapıyoruz.