Merve Kantarcı Çulha
Bugün Berat Kandili olması dolayısıyla milyonlarca insan kandil simidi tarifini araştırıyor. Sizler için MasterChef yarışmacılarından Fatma Polat'tan kıyır kıyır kandil simidi tarifi aldık. Sadece 1 yumurtayla hamur tarifi veren Fatma Polat, kıyır kıyır bir simit için "Hamuru aşırı yoğurmayın." dedi.
Berat Kandilinde sevdiklerine kandil simidi ikram etmek isteyenler evde kendi tarifini deniyor. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? MasterChef'te elinin lezzetiyle meşhur olan Fatma Polat, sert kandil simidi isteyenler için maya kullanmayı önerdi. İşte sadece 3 adımda kandil simidinin yapılışı...
KANDİL SİMİDİ İÇİN MALZEMELER
200 gram tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta (sarısı içine akı dışına)
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
3,5-4 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu
KANDİL SİMİDİ TARİFİ
1. Oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırma kabına koyun, sıvı yağı ve şekeri de ekleyip iyice karıştırın. Yumurta sarısı ve diğer malzemeleri de ekleyip unu kontrollü bir şekilde katın.
2. Ele yapışmayan ve kolay şekil alan bir hamur elde edeceksiniz. Hamurdan parçalar koparıp fitil haline getirin. Halka şekline gelmesi için uçları birleştirin.
3. Önce yumurta akına sonra susama bulayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü şekilde pişirin. Kandil simitleri hazır, afiyet olsun.