MasterChef Vegan yemekleri tarifi izleyiciler tarafından yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Tv8 ekranlarının fenomen yarışması MasterChef'te takımlar kendilerinden istenen vegan yemekleri için ter döktü. İstenen 5 yemekten 3'ünden jüri oyunu alan takım ise dokunulmazlığın sahibi oldu. İşte MasterChef Vegan yemekleri tarifleri...
2 su bardağı nohut
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Rondoya aldığımız haşlanmış nohuta, soğan, sarımsak ve maydanozu ekleyelim. Tüm malzemeler birleşinceye kadar rondodan geçirelim.
Nohutlu karışımımızı uygun bir kaseye aktaralım ve un, yumurta, karabiber, toz kişniş ve tuzu ilave edip bir kaşık yardımıyla güzelce karıştıralım.
Ardından harcımızın üzerini streç filme kapatıp, 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
Sürenin sonunda harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım.
Köfte şeklini verdiğimiz hamuru streç film serili bir tepsiye dizelim.
Tüm hamur bitene kadar aynı şekilde parçalar kopartıp yuvarlayalım.
Falafelleri buzlukta saklamak isterseniz, donmaları için bir kaç saat buzlukta bekletebilir, ardından fermuarlı poşetten bir tane alıp, donan falafelleri içerisine yerleştirebilirsiniz. Bu yöntemi dilerseniz artan falafelleri saklamak için, dilerseniz de ihtiyacınız olduğu an çıkarıp pişirmek için kullanabilirsiniz.
Falafelin sosu için; süzme yoğurda, tahin, limon suyu ve tuzu ekleyelim. Tüm malzemeler homojen bir kıvama gelinceye kadar güzelce karıştıralım.
Sıra geldi kızartma aşamasına, dışı güzelce kızardıktan sonra kevgir yardımıyla köftelerimizi havlu kağıdı serili bir tabağa alalım.
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı böğürtlen
200 gram bitter çikolata
200 gram beyaz çikolata
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Öncelikle tereyağını bi tencereye alıp eritin.
Altını kapatın üzerine bitter çikolatayı ekleyip karıştırın.
Soğuduktan sonra üzerine toz şekeri ekleyip karıştırın.
Un, kakao, vanilya ve tuzu ekleyip karıştırın.
Son olarak böğürtlen ve parçalara ayırdığınız beyaz çikolatayı ekleyin karıştırın.
Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz dikdörtgen cam kalıba brownie malzemesini dökün.
160 derece ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıvı yağ
5 adet büyük boy kuru soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Tuz
Bol nane
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Üzüm yaprağı
Kaynar su
Yarım limon suyu
Soğanı ufak ufak yemeklik doğrayın.
Tencereye 1 su bardağı sıvı yağ koyup soğanları üzerine ekleyin.
Kokusu çıkana kadar soğanları kavurun.
Salçasını ekleyip karıştırın.
Tuz ve baharatlarını ekleyin. Pirinç ekleyin karıştırın. 5 dakika kadar kavurun.
Üzerine 1 su bardağı su ekleyin. İç harcını suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Altını kapatıp 10 dakika kadar demlenmesi için bekleyin.
Daha sonra sarın. Güveçte pişirin. İki kat lezzetli oluyor.
İçine bol soğan ve nane çok daha güzel oluyor.
Pişirirken kaynar suyu azar azar ekleyerek pişirin.
Tek seferde çok su koymayın. suyunu çeksin bir daha koyun.
Pişene kadar böyle yapın ve kısık ateşte pişirin.
Son aşamada üzerine yarım limon suyu ekleyip, 10 dakika daha pişirip servis edebilirsiniz.