MasterChef testi kebabı tarifi ve malzemeleri! Tescilli testi kebabının yapılışı nasıl?

MasterChef testi kebabı tarifi merak ediliyor. Yozgat'ın meşhur yemeği olan testi kebabının püf noktası kuzu etiyle yapılması, pişerken testinin içine tereyağı ve defne yaprağı koyulmasıdır. İşte testi kebabı tarifi ve malzemeleri...

MasterChef testi kebabı tarifi yarışmayı izleyenler tarafından araştırılıyor. Yozgat'ın tescilli yemeği olan testi kebabı lezzetiyle meşhur bir yemek. Peki, testi kebabı nasıl yapılıyor?

TESTİ KEBABI TARİFİ VE MALZEMELERİ

Testi kebabı tarifi için kuru soğan, domates ve biber doğranarak sarımsakla bir kaba konuluyor. Kuzu etiyle birleşen sebzelere baharatları da eklendikten sonra harmanlanıyor. Ardından tüm malzemeler testilere yerleştiriliyor.

Tereyağı ve defne yaprağı ilave edildikten sonra testinin ağzı kapatılarak kebap pişirilmeye hazır. Meşe kömürüyle yakılan ateşte 2,5 saat pişiriliyor. Fırında yapılacaksa fırın çeşidine göre 200-250 derecede pişiriliyor.

Kalan testi kırıldıktan sonra kebap servis ediliyor. Testi kebabı hazır, afiyet olsun...