Tayland usulü kırmızı körili ördek tarifi

Hep aynı yemeklerden sıkılanlar için Tayland mutfağının sevilen lezzetini hazırlamaya ne dersiniz? Tayland usulü kırmızı ördek tarifi biraz farklı olsa da Türkiye'de rahatlıkla bulabileceğiniz malzemelerle hazırlanıyor. Özellikle soslu tariflere bayılanlar için harika bir menü olabilir.

MasterChef Tayland usulü kırmızı körili ördek tarifi bugünü belirleyen menü oldu. Ana kadroya seçilmeye çalışan yarışmacılar kırmızı körili ördek tarifinde hünerlerini sergileyecek. Tayland mutfağında ayrı bir yeri olan köri Türk mutfağında da çok sevilen bir baharat oldu. Bu yüzden sofranızda Tayland usulü kırmızı körili ördek tarifine yer açabilirsiniz.

Kırmızı körili ördek, ördeğin göğüs kısmından yapılıyor. Hindistan cevizi sosu ve köri salçasıyla birleşen sos ördeğin lezzetini tamamlıyor. İştahınızı daha fazla kabartmadan MasterChef Tayland usulü kırmızı körili ördek tarifi haberimizde...

TAYLAND USULÜ KIRMIZI KÖRİLİ ÖRDEK MALZEMELERİ

Hindistan cevizi sosu

Balık sosu

Kefir yaprağı

Çeri domates

Kırmızı köri salçası

Tayland reyhanı

Izgara ördek göğsü

Biraz esmer şeker

TAYLAND USULÜ KIRMIZI KÖRİLİ ÖRDEK TARİFİ

Tayland usulü kırmızı körili ördek tarifi için önce ördeği kızartın. O kızarırken sosu hazırlamaya başlayın. Ocakta Hindistan cevizi sütünde kırmızı köri salçasını eritin. Köri salçası eridikten sonra üzerine biraz daha Hindistan cevizi sosu ilave edin ve bu karışımı kaynatın.

Kaynadıktan sonra üzerine kefir yaprağını, şekeri, balık sosunu, çeri domatesleri, doğranmış yeşil ve kırmızı dolmalık biberleri ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra birbirinin lezzetini almasını bekleyin. Ardından kızarttığınız ördekleri ince ince doğrayarak bu sosa ilave edin ve karıştırın. Son olarak fesleğenleri de ekleyerek servise hazır hâle getirebilirsiniz. Tayland usulü kırmızı körili ördek tarifi hazır. Afiyet olsun...