MasterChef Tayland usulü kırmızı körili ördek tarifi bugünü belirleyen menü oldu. Ana kadroya seçilmeye çalışan yarışmacılar kırmızı körili ördek tarifinde hünerlerini sergileyecek. Tayland mutfağında ayrı bir yeri olan köri Türk mutfağında da çok sevilen bir baharat oldu. Bu yüzden sofranızda Tayland usulü kırmızı körili ördek tarifine yer açabilirsiniz.
Kırmızı körili ördek, ördeğin göğüs kısmından yapılıyor. Hindistan cevizi sosu ve köri salçasıyla birleşen sos ördeğin lezzetini tamamlıyor. İştahınızı daha fazla kabartmadan MasterChef Tayland usulü kırmızı körili ördek tarifi haberimizde...
TAYLAND USULÜ KIRMIZI KÖRİLİ ÖRDEK MALZEMELERİ
Hindistan cevizi sosu
Balık sosu
Kefir yaprağı
Çeri domates
Kırmızı köri salçası
Tayland reyhanı
Izgara ördek göğsü
Biraz esmer şeker
TAYLAND USULÜ KIRMIZI KÖRİLİ ÖRDEK TARİFİ
Tayland usulü kırmızı körili ördek tarifi için önce ördeği kızartın. O kızarırken sosu hazırlamaya başlayın. Ocakta Hindistan cevizi sütünde kırmızı köri salçasını eritin. Köri salçası eridikten sonra üzerine biraz daha Hindistan cevizi sosu ilave edin ve bu karışımı kaynatın.
Kaynadıktan sonra üzerine kefir yaprağını, şekeri, balık sosunu, çeri domatesleri, doğranmış yeşil ve kırmızı dolmalık biberleri ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra birbirinin lezzetini almasını bekleyin. Ardından kızarttığınız ördekleri ince ince doğrayarak bu sosa ilave edin ve karıştırın. Son olarak fesleğenleri de ekleyerek servise hazır hâle getirebilirsiniz. Tayland usulü kırmızı körili ördek tarifi hazır. Afiyet olsun...