Tavuklu yemek sevenlere nefis öneri: Tavuk sarma tarifi

MasterChef tavuk sarma tarifi araştırılıyor. Tavuk sarma tavuk göğsünden yapılıyor. Ardından iç harcı doldurulduktan sonra kızartılarak hazırlanıyor. İşte adım adım tavuk sarma tarifi ve malzemeleri...

MasterChef tavuk sarma tarifi tarif defterinizin en popüler yemeği olabilir. Özellikle tavuklu yemek sevenler için pratik olan tavuk sarma doyurucu ve lezzetli bir tercih.

Tavuk sarma tavuk göğsünden yapılıyor. İçerisine salam ve kaşar doldurularak sarılıyor. Daha fazla iştahınızı kabartmadan tavuk sarma tarifi ve malzemeleri haberimizde...

TAVUK SARMA TARİFİ MALZEMELER

4 adet tavuk göğsü

4 dilim salam

4 ince dilim kaşar peyniri

1 adet yumurta (çırpılmış)

1 kâse un

1 kâse galeta unu

Tuz, karabiber

TAVUK SARMA NASIL YAPILIR?

Tavuk sarma tarifi için tavukgöğüslerini alırken incelttirin. Tavuk göğüslerini tuz ve karabiberle serperek önlü arkalı tatlandırın.

Tavukgöğsünü tezgâha yayın. Ortasına ince dilimlenmiş kaşar peynirini ve salamı yerleştirerek sarın. Kürdan takarak açılmasını engelleyin. Sardığınız tavukları önce una, sonra yumurtaya sen son da galeta ununa bulayın.

Tüm tavuklara aynı işlemi uyguladıktan sonra tavukları önlü arkalı kızartın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Isınan fırında yaklaştık 15 dakika pişirin. İster bütün isterseniz de dilimleyerek servis yapın. MasterChef tavuk sarmalar hazır. Afiyet olsun...