MasterChef Tahsin'den sahurluk simit tarifi! Tam ölçülü simitlerin püf noktası pekmezi...

Tüm Türkiye tarafından ilgiyle takip edilen yarışma MasterChef 2021'i üçüncü, MasterChef All Star sezonunu ise ikinci olarak tamamlayan MasterChef Tahsin Küçük, sahurluk simit tarifi verdi. MasterChef Tahsin, tam ölçülü simitlerin püf noktasını takipçileriyle paylaştı. Sahurluk simit tarifinin püf noktasının tam ölçülü hamur olduğunu söyleyen MasterChef Tahsin, pekmez kullanımının da altını çizdi. İşte MasterChef Tahsin'in tam ölçülü pratik sahurluk simit tarifi…

ELİF ÇARMAN

Popüler aşçılık yarışması MasterChef MasterChef 2021'i üçüncü, MasterChef All Star sezonunu ise ikinci olarak tamamlayan MasterChef Tahsin Küçük, tarifleriyle hafızalarda iz bırakan yarışmacılardan birisi. MasterChef Tahsin, takipçilerine tam ölçülü sahurluk simit tarifinin püf noktasını verdi.

MASTERCHEF TAHSİN'DEN TAM ÖLÇÜLÜ SİMİTLERİN PÜF NOKTASI

MasterChef Tahsin, fırınları aratmayacak tarzda verdiği en pratik sahurluk simit tarifinde önemli noktaları tek tek açıkladı. İşte MasterChef Tahsin'in tam ölçülü sahurluk simit tarifi...

EN PRATİK SAHURLUK SİMİT TARİFİ

Malzemeler:

1 su bardağı ılık su,

1 su bardağı ılık süt,

3 yemek kaşığı sıvı yağ,

1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı,

20 gram yaş maya,

3 tatlı kaşığı şeker,

1 tatlı kaşığı tuz,

5.5-6 su bardağı un,

Üzeri için malzemeler:

1 çay bardağı su,

1 çay bardağı pekmez,

Kavrulmuş susam,

Hazırlanışı:

Hamur için gerekli tüm malzemeleri geniş bir kapta bir araya getirip yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun

Kıvam alan hamurun üzerini kapatıp 40-45 dakika mayalanmaya bırakın.

Pekmez ve suyu bir kasede karıştırın.

Susamı tabağa alın.

Hamur mayalanınca 8-10 eşit parçaya bölün.

Her bir bezeyi açıp dışa doğru katlayarak şekil verin.

Ardından da iki ucunu sararak simit haline getirin.

Şekillendirdiğiniz simitleri önce pekmezli suya, ardından susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Tepside 25 dakika dinlendirin.

230 derece fanlı ayarda ısıtılan fırının içine bir kap su koyun.

Ardından da üzerleri kızarana kadar 13 dakika pişirin.

Sahurluk simit tarifiniz hazır. Afiyet olsun!