MasterChef sokak yemekleri

MasterChef sokak yemekleri arasında balık yemek, ıslak hamburger, goralı, kumpir, nohut dürüm, bici bici ve halka tatlısı yer alıyor. Peki, sokak yemekleri nasıl yapılıyor?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

MasterChef sokak yemekleri araştırılıyor. Sokak yemekleri arasında balık yemek, ıslak hamburger, goralı, kumpir, nohut dürüm, bici bici ve halka tatlısı yer alıyor. Peki, hangisi nasıl yapılıyor? Ekran başında MasterChef izlerken sokak yemekleri tariflerini merak edenlere işte detaylı püf noktaları...

MasterChef yemek yarışmasını izleyenler yarışmacıların yaptığı yemekleri deniyor bazıları da sipariş vermeyi seçiyor. Marifetli olanlar için evde sokak yemekleri tariflerini bir araya getirdik. İşte ıslak hamburgerden halka tatlısı tarifine kadar tüm sokak yemekleri...

BALIK EKMEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Kişi sayısına göre 3 adet uskumru fileto

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı limon suyu

2 diş sarımsak

Karabiber, tuz , pul biber

Marul, maydanoz, domates, mor soğan

Somun ekmek

BALIK EKMEK NASIL YAPILIR?

Balık ekmek tarifi için önce filetoluk hazırlanmış balıkları hazırlayın. Somun ekmeği de hazırlayın.

Ufak bir kaseye zeytin yağını koyup, tuz , karabiber , az limon suyunu ve rendelediğiniz sarımsakları koyup karıştıralım, suyu süzülmüş balıklara ince bir tabaka hâlinde bu karışımı sürelim.

Döküm tavayı yağlayıp iyice kızana kadar ateşe koyalım, üzerine balıkları yerleştirelim, balıklar yapışmayacak şekilde pişene kadar diğer yanını çevirmeyelim, istediğimiz şekilde balıklar pişip kendini bıraktığında diğer yanını çevirip aynı şekilde pişirelim, tabağa alalım.

Ekmeğimizin içine balığı koyup üzerine piyazlık doğranmış soğan, doğranmış maydanoz , marul dilerseniz yuvarlak şekilde kesilmiş domatesleri yerleştirip , pul biber ve arzu ettiğiniz diğer baharatları serpip sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun.

MASTERCHEF ISLAK HAMBURGER TARİFİ İÇİN MALZEMELER

EKMEK HAMURU İÇİN;

1 buçuk su bardağı ılık su,

4 yemek kaşığı erimiş tereyağı,

3 yemek kaşığı toz şeker,

2 tatlı kaşığı tuz,

1 paket yaş maya,

Un.

Üzeri için;

Yumurta sarısı,

Susam

Köftesi için malzemeler

200 gram dana döş eti

1 adet orta boy kuru soğan

1 adet yumurta

1 diş sarımsak

2 çorba kaşığı galeta unu

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Yarımdan az çay kaşığı kimyon

4 adet hamburger ekmeği

Islak hamburger sosu için:

3 yemek kaşığı zeytinyağı

4 adet orta boy domates (etli ve sulu)

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı ketçap (arzuya göre)

1 tatlı kaşığı domates salçası

1/4 çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı tuz

ISLAK HAMBURGER NASIL YAPILIR?

İlk olarak hamurunu yapmaya başlayın. Hamuru fırına verdikten sonra sos ve köftesini hazırlayın. Evde hamburger ekmeği yapmak için gerekli olan un haricindeki malzemelerin tamamı yoğurma kabına koyulur ve karıştırarak mayanın erimesi sağlanır. Elde edilen mayalı karışım üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.

Yoğrulan hamurun üzeri örtülür ve mayalanması için ılık bir ortamda bekletilir. Mayalanan hamur eşit büyüklükte 10 parçaya ayrılıp beze yapılır. Şekillendirilen bezeler fırın tepsisine dizilir ve üzerlerine elle bastırarak yassılanır.

Tepsi mayası için yarım saat bekletilir ve son olarak üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180° fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişirilen hamburger ekmeği fırından alınır ve oda ısısında soğumaya bırakılır.

NOHUT DÜRÜM TARİFİ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYIN

Gaziantep'in tescilli lezzeti nohut dürümünün tarifi

KUMPİR TARİFİ

Kumpir tarifi hem kolay hem doyurucu. MasterChef'te canı kumpir çekenler için işte nefis lezzet.

MİNİ KUMPİR MALZEMELERİ:

8 adet küçük boy taze patates

1 çay bardağı konserve mısır

5-6 adet kornişon turşu

10-12 dal maydanoz

1 tatlı kaşığı hardal

1 çorba kaşığı ketçap

1 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz, karabiber, pulbiber

ÜZERİNE:

8 adet kokteyl sosis

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

MİNİ KUMPİR YAPILIŞI:

Yıkanmış patatesleri kabuklarıyla birlikte 15 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra üst kısmını bıçakla (+) şeklinde çizin ve tatlı kaşığıyla içini çıkarıp bir kaba alın. Bu kaba, mısır, küp doğranmış turşu, kıyılmış maydanoz, hardal, ketçap, tereyağı, kaşar peyniri, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip karıştırın. İçleri boşaltılmış patateslere bu karışımı paylaştırın.

Diğer taraftan sosisleri iki ucundan (+) şeklinde kesin ve kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Kumpirlerin üzerine 1'er adet sosis yerleştirin. En üste de kaşar peyniri serpin ve servis yapın..

BİCİ BİCİ TARİFİ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYIN

En doğru bici bici tarifi

Türkiye'de en çok sevilen İtalyan yemekleri ve tatlıları