Ravioli nedir, nasıl yapılır? MasterChef Ispanaklı Ravioli tarifi!

Ispanaklı Ravioli tarifi MasterChef izleyicilerinin dikkatini çekmeyi başardı. Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef'in yayınlanan son bölümünde yarışmacılardan Ravioli pişirmeleri istendi. Kıran kırana mücadelenin yaşandığı bölümde yarışmacılar ellerinden gelen en iyi performansı gösterdi. Peki, MasterChef Ravioli nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Ekranların vazgeçilmez yarışması MasterChef’te pişirilen yemekler mutfak severlerin ilgisini çekiyor. Ispanaklı Ravioli tarifi de bu lezzetler arasından birisi oldu. Somer, Mehmet ve Danilo Şef sunuculuğunda gerçekleşen MasterChef’in 8 Ağustos Cumartesi günü yayınlanan bölümünde yarışmacılardan üst tura geçmek için Ravioli pişirmeleri istendi. İşte MasterChef Ravioli tarifi ve yapılışı...

ISPANAKLI RAVİOLİ TARİFİ MALZEMELERİ
RAVİOLİ HAMURU İÇİN:

  1. 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

  2. 3 Adet Yumurta
  3. 2 Çay Kaşığı Tuz
  4. 300 Gram Ispanak
  5. 1 Su Bardağı Ricotta Peyniri
  6. 1 Adet Kuru Soğan
  7. 3 Diş Sarımsak
  8. 12 Dilim Parmesan Peyniri

SOSU İÇİN:

  1. 4 Adet Domates
  2. 3 Diş Sarımsak
  3. 6 Dal Fesleğen
  4. 2 Çay Kaşığı Tuz
  5. 1 Çay Kaşığı Tereyağı

RAVİOLİ NASIL YAPILIR?

  1. Ispanaklı Ravioli tarifi için Unu tezgaha alıp ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtaları kıralım, 3 yemek kaşığı zeytinyağını ve tuzu ilave edip yoğuralım. 15-20 dakika dinlendirdikten sonra merdaneyle 1 mm kalınlığında açalım. 
  2. Küçük bir bardağın ağzıyla yuvarlaklar keselim. Raviolinin içini hazırlamak için kuru soğanı ve sarımsakları minik küpler halinde doğrayalım. 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte kavuralım. İnce kıyılmış ıspanağı da ilave edip soteleyelim. Soğumaya bırakalım. Ardından ricotta peynirini ilave edelim. 
  3. Raviolilerin ortasına ıspanaklı iç malzemeyi koyup kapatalım. Ardından raviolileri kaynayan tuzlu suda 4 dakika kadar haşlayalım, sularını süzdürüp kenara alalım. Domates sosunu hazırlamak için domatesleri rendeleyelim. Sarımsakları ve fesleğenleri incecik doğrayıp domateslere katalım. Tuzu ve karabiberi ekleyip pişmeye bırakalım. 
  4. Haşlanmış raviolileri de domates sosun içine katıp 4-5 dakika daha pişirelim. Tereyağını ilave edip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. Raviolileri servis tabaklarına paylaştıralım. Parmesan peyniri dilimleriyle süsleyip servis edelim. Dilerseniz nane yapraklarıyla da süsleyebilirsiniz.