Ekranların vazgeçilmez yarışması MasterChef’te pişirilen yemekler mutfak severlerin ilgisini çekiyor. Ispanaklı Ravioli tarifi de bu lezzetler arasından birisi oldu. Somer, Mehmet ve Danilo Şef sunuculuğunda gerçekleşen MasterChef’in 8 Ağustos Cumartesi günü yayınlanan bölümünde yarışmacılardan üst tura geçmek için Ravioli pişirmeleri istendi. İşte MasterChef Ravioli tarifi ve yapılışı...
ISPANAKLI RAVİOLİ TARİFİ MALZEMELERİ
RAVİOLİ HAMURU İÇİN:
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- 3 Adet Yumurta
- 2 Çay Kaşığı Tuz
- 300 Gram Ispanak
- 1 Su Bardağı Ricotta Peyniri
- 1 Adet Kuru Soğan
- 3 Diş Sarımsak
- 12 Dilim Parmesan Peyniri
SOSU İÇİN:
- 4 Adet Domates
- 3 Diş Sarımsak
- 6 Dal Fesleğen
- 2 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Çay Kaşığı Tereyağı
RAVİOLİ NASIL YAPILIR?
- Ispanaklı Ravioli tarifi için Unu tezgaha alıp ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtaları kıralım, 3 yemek kaşığı zeytinyağını ve tuzu ilave edip yoğuralım. 15-20 dakika dinlendirdikten sonra merdaneyle 1 mm kalınlığında açalım.
- Küçük bir bardağın ağzıyla yuvarlaklar keselim. Raviolinin içini hazırlamak için kuru soğanı ve sarımsakları minik küpler halinde doğrayalım. 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte kavuralım. İnce kıyılmış ıspanağı da ilave edip soteleyelim. Soğumaya bırakalım. Ardından ricotta peynirini ilave edelim.
- Raviolilerin ortasına ıspanaklı iç malzemeyi koyup kapatalım. Ardından raviolileri kaynayan tuzlu suda 4 dakika kadar haşlayalım, sularını süzdürüp kenara alalım. Domates sosunu hazırlamak için domatesleri rendeleyelim. Sarımsakları ve fesleğenleri incecik doğrayıp domateslere katalım. Tuzu ve karabiberi ekleyip pişmeye bırakalım.
- Haşlanmış raviolileri de domates sosun içine katıp 4-5 dakika daha pişirelim. Tereyağını ilave edip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. Raviolileri servis tabaklarına paylaştıralım. Parmesan peyniri dilimleriyle süsleyip servis edelim. Dilerseniz nane yapraklarıyla da süsleyebilirsiniz.