MasterChef patlıcan kebabı tarifi! Şeflerin önerisiyle patlıcan kebabının püf noktası

MasterChef patlıcan kebabı MasterChef'teki ikinci grubun ilk yarışmacısını belirleyecek. Peki, patlıcan kebabı nasıl yapılır? Patlıcan kebabı nasıl yapılır? Ana malzemesi adından da anlaşılacağı üzere patlıcan ve kıyma olan patlıcan kebabının yapılışı zahmetli. Somer Şef patlıcan kebabının püf noktasının patlıcanların terletilmesi ve kuzu etinin zırhlanması olduğunu belirtiyor. Ayrıca kuyruk yağı kullanılması da diğer bir püf noktadır. İşte adım adım MasterChef patlıcan kebabı tarifi ve malzemeleri...

Fırında patlıcan kebabı tarifi MasterChef'in belirleyici yemeklerinden biri oldu. Patlıcan kebabının yapılışında birkaç püf noktası bulunuyor. Daha önceki yarışmalarda patlıcan kebabının püf noktasını anlatan Somer Sivrioğlu, patlıcan kebabı tarifinde ilk yapılması gerekenin patlıcanları terletmek olduğunu belirtiyor.

Fırında patlıcan kebabında hünerlerini gösteren MasterChef yarışmacıları şeflerin söylediği püf noktalara göre hareket edecek. Peki, iyi bir patlıcan kebabı için yapılması gerekenler neler? Patlıcan kebabında önce patlıcanlar terletilir, ardından kuzu eti, kuyruk yağı ile zırhlanır. Patlıcanlarla köfteler aynı anda pişirilmelidir. Patlıcan kebabının tepsiye dizimi de önemlidir. Boşluk kalması durumunda haşlanabilir, tabana çok değmesi durumunda yanabilir. İşte tüm detaylarıyla MasterChef patlıcan kebabı tarifi ve malzemeleri...

PATLICAN KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

500 gram kuzu eti

Kuyruk yağı

3 adet patlıcan

2 adet orta boy soğan(rendelenmiş)

2 diş sarımsak

Yarım demet maydanoz

1 su bardağı bayat ekmek

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

3 adet kiraz domates(boş yerlere eklemek için)

ÜZERİ İÇİN

1 yemek kaşığı domates salçası, 1 su bardağı sıcak su, 1 adet rendelenmiş domates, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber.

PATLICAN KEBABI YAPILIŞI

1. Patlıcan kebabı tarifi önce patlıcanları temizleyin ve terletin. Böylece yumuşamış ve yemeğe hazırlanır.

2. Kuzu etini, kuyruk yağı ve karabiberle zırhlayın. Ardından diğer malzemelerle güzelce yoğurun. Yumurta büyüklüğünde kopardığınız köftelere yuvarlak şekil verin. İki parmak kalınlığında kestiğiniz 3 adet patlıcanla köfteleri birleştirin. Sırasıyla dizerek fırın kabına yerleştirin ve boş kalan yerleri kiraz domatesle doldurun. Boşluk kalmaması patlıcan kebabını pişirmenin püf noktalarından biridir.

3. Sosu için, ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı domates salçasıyla 1 su bardağı sıcak suyu karıştırın.

4. Üzerine 1 adet rendelenmiş domates, 1 er çay kaşığı tuz, karabiber ekleyip tekrar karıştırın.

5. Sosu ve 1 çay bardağı suyu patlıcan ve köftelerin üzerine gelecek şekilde gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırında patlıcan kebabı hazır, afiyet olsun. Patlıcan kebabını sumaklı soğanla ve lavaşla servis edebilirsiniz.

SOMER ŞEFTEN PATLICAN KEBABININ PÜF NOKTALARI

Fırında patlıcan kebabı için ilk yapılması gereken patlıcanları terletmek, böylece patlıcanlar yumuşar.

Kuzu eti, kuyruk yağı ve çok az karabiber birlikte zırhlanır.

Patlıcan kebabını pişirmek için tepsiye dizilişi de önemlidir. Arada boşluk olmamalı ve tabana değmemelidir. Aksi takdirde yanar.