MasterChef Türkiye'de bugün haftanın kaptanını belirlemek üzere oynanan oyunda yarışmacılardan lahmacun yapmaları istendi. Türkiye'de birçok yörede farklı lezzetlerde yapılan lahmacun tarifi ile ilgili aramalar hızlandı. Evde lahmacun yapımı için neler gerektiği merak ediliyor. Peki, Evde lahmacun nasıl yapılır? İşte lahmacun püf noktaları...
LAHMACUN PÜF NOKTASI
Lahmacunun iç harcı için yağlı kıyma seçin. Pişirme sırasında lahmacunun kurumaması için yağlı kıyma olması önemli.
Lezzetli bir lahmacun için harcınızın kıvamı cıvık olmalıdır ve hamurun üzerine kenarlarına gelecek şekilde yayılmalıdır
EVDE LAHMACUN NASIL YAPILIR?
Hamuru için gerekli malzemeler
1 su bardağı ılık su
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için gerekli malzemeler
300 gram dana kıyma
2 adet çarliston biber
2 adet sivri biber
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet domates
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
EVDE LAHMACUN YAPIMI
Kuru soğan, biberler, domates ve sarımsakları robottan geçirelim ya da ince ince doğrayalım.
Elde ettiğimiz karışımı, geniş bir kaseye ekleyelim. Karışımın suyunu biraz süzüp, lavaboya dökelim.
Üzerine kıymamızı ekleyelim ve iyice karıştıralım.
Sonra; salça, zeytinyağı, baharatlar ve tuzu ilave edelim. Bunu da iyice karıştıralım. Üzerini kapatıp, buzdolabına koyalım.
Şimdi ise hamurunu hazırlayalım. Bir kaseye, 1 su bardağı ılık su ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim
Unu ise elekten geçirerek, 2,5 su bardağı olacak şekilde ekleyelim. 5 dakika boyunca, iyice yoğuralım. Burada önemli olan, hamurun ele hafif yapışır vaziyette olup, yumuşak olmasıdır.
Yoğurma işlemi bittikten sonra, üzerini kapatıp, 20 dakika kadar dinlendirelim.
Daha sonra, hamuru 5 tane beze olacak şekilde, eşit parçalara ayıralım ve hamurumuzu birer birer açmaya başlayalım.
İlk yaptığımız hamuru geniş bir tavaya ya da tepsiye koyalım.
Daha sonra, iç harcından 2 yemek kaşığı ilave edelim.
Ocaktaysa en kısık ateşte, fırındaysa 250 derece fanlı ayarda pişirelim.
Tabanı kızarınca ateşten alalım.