MasterChef künefe tarifi araştırılıyor. Somer, Mehmet ve Danilo Şef'e göre künefenin püf noktası iyi pişirilmiş olmasıdır. Sizlere Antakya'nın tescilli lezzeti künefe tarifini adım adım anlattık.
Künefe tarifinde birkaç püf noktası bulunuyor. Künefe Antakya'nın tuzsuz peyniri ile yapılıyor. Kullanılan tereyağın lezzeti de künefe yapımında önemlidir. İşte iştahınızı daha fazla kabartmadan künefenin yapılışı ve malzemeleri...
KÜNEFE MALZEMELERİ
1 kilo tel kadayıf
750 gram Antakya tuzsuz peynir
300 gram tereyağı
1 kilo şerbet
KÜNEFE TARİFİ
Künefe tarifinde önce tereyağını kadayıflara yedirin. Bakır tepsiye sıkıştırarak yerleştirin.
Ardından Antakya tuzsuz peyniri yerleştirin. Peyniri parça parça yerleştirin. Geri kalan kadayıflarla da peynirin üzerini kapatın.
Kısık ateşte pişirin. Altı kızardıktan sonra ters yüz edin ve pişirmeye devam edin.
Pişirme işleminin ardından sıcak şerbeti künefe üzerinde gezdirin. Sıcak dökülmesinin sebebi peynirin sünmesidir. Künefeyi fıstıkla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...