En çok sevilen Karadeniz yemekleri tarifleri! Karalahana sarması, mısır ekmeği, hamsi tava, Akçaabat köftesi...

Karadeniz yemekleri bugünkü MasterChef'in belirleyici menüsü oldu. Karadeniz yemekleri arasında karalahana sarması, mısır ekmeği, hamsi tava, Trabzon Akçaabat köftesi tarifi ön plana çıkıyor.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

MasterChef Karadeniz yemekleri merak ediliyor. Karadeniz yemekleri arasında karalahana sarması, mısır ekmeği, hamsi tava, Trabzon Akçaabat köftesi tarifi ön plana çıkıyor. Peki, hangisi nasıl yapılıyor? İşte MasterChef Karadeniz yemekleri tarifi ve püf noktaları...

Tadına doyum olmayan karalahana dolmasından Trabzon'un tescilli Akçaabat köftesine kadar en çok sevilen Karadeniz yemeklerini bir araya getirdik. İşte "Bugün ne pişirsem?" diyenlere MasterChef Karadeniz yemekleri tarifleri...

KARADENİZ KARA LAHANA DOLMASI İÇİN MALZEMELER

2 demet karalahana

İç harcı için

2 adet soğan

1 diş sarımsak

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1. 5 su bardağı pirinç

Yarım su bardağı bulgur

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım yemek kaşığı biber salçası

1 çay bardağı sıcak su

Pulbiber, karabiber, kimyon

Tuz

KARADENİZ USULÜ KARALAHANA SARMASI TARİFİ

Kara lahana sarması için önce tencerede karalahanaları haşlayın. Haşlamadan önce saplarını koparın.

Sıcak suda haşladıktan sonra süzün ve soğuk suya koyun. Ardından soğuk sudaki lahanaları da süzdürün. Lahanalar süzülürken karalahana sarmasının içini hazırlayın.

Önce soğanları minik minik doğrayın ve ufak bir kaba alın. Ardından biraz yağ, sarımsak, salça, pirinç, bulgur, baharatı ekleyin. Güzelce yoğurun. Bu şekilde yapanlar da var. Kıymalı saranlar da var. Tercih tamamen damak zevkinize göre.

İç harcın tuzunu da attıktan sonra karalahanaları sarmaya başlayın. Büyük yaprakları ikiye bölerek sarabilirsiniz. Karalahanaları pişireceğiniz tencerenin altına 2 lahana serin. Üzerine karalahana sarmalarını yerleştirin.

Üzerine yağ ile birlikte salçalı sos hazırlayın ve gezidirin. Üzerine yarısına gelene kadar sıcak suyu ekleyin ve bir tabak kapatın. 30 dakikada karalahana dolması hazır. Afiyet olsun...

MISIR EKMEĞİ TARİFİ MALZEMELER

4 su bardağı mısır unu

1 adet yumurta

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

3 yemek kaşığı zeytinyağı

MISIR EKMEĞİNİN YAPILIŞI

Mısır ekmeği tarifi için önce mısır ununa yumurta, zeytinyağı, tuz ve su ekleyerek yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamura şekil vererek tavada pişiriyoruz. Mısır ekmeği servise hazır. Afiyet olsun...

HAMSİ TAVA TARİFİ MALZEMELER

1 kilo hamsi(kılçıksız)

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım su bardağı mısır unu

4 yemek kaşığı sıvı yağ

HAMSİ TAVA TARİFİ

Hamsi tava tarifi için temizlenmiş hamsileri bir kaba alın ve tuzlayın. Bir tabağa mısır unu alın. Tek tek tüm hamsileri batırdıktan sonra tavaya diziyoruz. Tavayı yağlamayı unutmayın.

Sırasıyla çiçek şeklini veriyoruz. Tavadaki yağı bir kaba süzdükten sonra kızaran balıkları ters çevirin. Ardından süzdüğünüz yağı tekrar balıkların üzerine gezdirin. Hamsi tava hazır. Afiyet olsun...

TRABZON AKÇAABAT KÖFTESİ TARİFİ MALZEMELER

Akçaabat köftesinin püf noktası ve diğer köftelerden ayıran özellik yörede kullanılan etin lezzetidir. Odun kömüründe pişirilir. Akçaabat köftesi közlenmiş sivribiber ve domatesle servis edilir.

AKÇAABAT KÖFTESİ MALZEMELER

Et, ekmek, iç yağ, tuz ve sarımsak

AKÇAABAT KÖFTESİ TARİFİ

Akçaabat köftesinin püf noktası iyi yoğrulmasıdır. Tüm malzemeler iyi bir şekilde yoğrulur. Şekillendirme işleminin ardından iki saat dinlendirilmelidir.

Misafire özel en hızlı kısır tarifi