İşte kalamarın püf noktası! Kalamar nasıl pişirilir?

MasterChef kalamar tarifi yarışmayı izleyen ekran başındaki seyriciler tarafından araştırılıyor. Kalamarın yapılışı oldukça basit. Ara sıcak olarak ikram edilen kalamar, en sevilen deniz ürünleri arasında yer alıyor.

Kalamar tarifi merak ediliyor. Peki, kalamar nasıl yapılır? Ara sıcak tariflerin vazgeçilmez lezzeti olan kalamar önce sodayla marine edilir. Ardından unlu karışımla terbiye edildikten sonra kızartılır. Kalamar yanında remulade sos ve patates kızartması ile ikram edilebilir. İşte kalamarın yapılışı ve remulade sos tarifi...

Kalamarın püf noktası ise pişmeden önce kalamarın sodada dinlendirilmesidir. Baharatlarla lezzetlendireceğiniz kalamar tarifi ve malzemeleri haberimizde...

KALAMAR TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Marinasyon için Malzemeler

3 adet kalamar

2 çorba kaşığı toz şeker

3 şişe soda

Terbiye için malzemeler

2 su bardağı un

Tuz, karabiber, pul biber, nane, sarımsak

REMULADE SOS MALZEMELERİ

4 adet kornişon turşu

1 yemek kaşığı kapari

2 diş sarımsak

5 dal maydanoz

3 çorba kaşığı mayonez

5 yemek kaşığı süzme yoğurt

Tuz ve karabiber

TUZLU KARABİBERLİ KALAMAR TARİFİ

Kalamar tarifi için öncelikle kalamara şekil verin. İster halka şeklinde ister uzun şekilde kalamarları dilimleyin. Şeker ile 10 dakika boyunca ovalayın. Ardından sodayı ekleyin ve sodanın içinde en az 2-3 saat dinlendirin.

Başka bir kapta un ve baharatları iyice karıştırın. Sodada bekleyen kalamarları çıkartın ve una bulayın. Ardından kızgın derin yağda renk alıncaya kadar kızartın.

Kapari, turşu, sarımsak ve maydanozu çok ince ince kıyın. Yoğurt ve mayonezi de ekleyip kalamarın yanında servis edebilirsiniz. Yanında isteğe göre patates kızartması ve bezelye de sunulabilir. Kalamar tarifi sofranıza hazır. Afiyet olsun...