MasterChef jürileri onayladı! Uzmanından pişmaniye tarifi! Püf noktası hafifçe kavurmak

MasterChef'te yayımlanan pişmaniye tarifi tüm jürinin onayını aldı. Profosyonel pişmaniye yapmanın adımlarını sizler için kaleme aldık. İşte detaylar...

Pişmaniye çok sevilen geleneksel bir tatlı. Evde pişmaniye yapmak ise hiç zor değil. Peki pişmaniye nasıl yapılır?

PROFESYONEL PİŞMANİYE TARİFİ

MasterChef'in onayladığı bu mükemmel pişmaniye tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz adımları içeriyor. Lezzetiyle herkesi büyüleyecek olan bu özel lezzet ile pişmaniye tarifini kolayca sofralarınıza getirip kendinizi ödüllendirebileceksiniz!

Malzemeler:

2,5 su bardağı un

2,5 su bardağı şeker

1 su bardağı su

1 çay kaşığı limon tuzu

Antep fıstığı (üzeri için)

Yapılışı:

Unu kokusu çıkana kadar kısık ateşte hafifçe kavurun.

Kavrulmuş unu bir tepsiye yayın ve soğuması için kenara bırakın.

Tavada şeker ve suyu karıştırarak kaynatın. Karışım kaynamaya başladığında limon tuzunu ekleyin.

Şekerli karışım kıvam aldığında ocaktan alın ve hafifçe soğumaya bırakın.

Sürekli karıştırarak sertleşmesini engelleyin.

Kıvam alan şeker karışımını tepsideki soğumuş una dökün. Bu aşamada hızlıca çalışmanız gerekebilir.

Elle veya tahta kaşıkla karışımı bir araya getirin. Bu sırada halkalar oluşturarak karışımı açın, genişletin ve üst üste katlayın.

İstenilen boyutta halkaları keserek pişmaniye şekli verin.

Üzerine Antep fıstığı serperek servis yapın.

Bu özel pişmaniye tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Afiyet olsun!