Danilo Zanna'dan tart hamurunun püf noktası... İncirli tart tarifi!

MasterChef incirli tart tarifi merak ediliyor. Danilo Zanna'nın paylaşımlarından tart hamuru tarifi ve tart hamurunun püf noktalarını bir araya getirdik. İncirli tart için önemli olan hamurunu doğru pişirmek. Danilo Zanna'ya göre tart hamurunun püf noktası malzemeleri ısıtmadan hızlı kullanmak ve tereyağını çırpmamak.

MasterChef incirli tart tarifi merak ediliyor. Danilo Zanna'nın tart hamuru tarifini adım adım anlattık. İncirli ya da diğer meyvelerle hazırlayabileceğiniz tartlar için bu hamuru deneyebilirsiniz. Danilo Zanna'ya göre tart hamurunun püf noktası malzemeleri ısıtmadan hızlı kullanmak. İşte MasterChef incirli tart tarifi...

İncirli tartı ister çay yanı tatlısı ister akşam yemeği tatlısı olarak tüketebilirsiniz. İncir sevmeyenler farklı bir meyve de kullanabilir.

TART HAMURU MALZEMELER

1 yumurta sarısı

Bir tabak tereyağı

Bir kâse pudra şekeri

Yeterli miktarda un

Bir tutam tuz

2 yemek kaşığı su

Üzeri için:

Pasta kreması

Yeteri kadar incir

TART HAMURU TARİFİ

İncirli tart hamuru tarifi için önce tereyağı ve pudra şekerini karıştırın. Bir tutam tuzu 2 yemek kaşığı suya ekleyin. Ardından bir yemek kaşığı suyu hamura ilave edin. Unu yavaş yavaş ekleyin. Tatlandırmak için vanilya da kullanabilirsiniz. Bir kaşık daha su ve yumurta sarısını da ilave ederek karıştırın. 2 dakika daha yoğurun. Tart hamuru hazır. Hamuru tezgah üstünde altına un serperek sıkıştırın ve merdaneyle düzeltin. Vaktiniz varsa treçleyin ve iki saat buzdolabında bekletin.

Fırın kalıbına yağlı kağıt sermenize gerek yok, tereyağlı olduğu için yapışmaz. Tart hamurunu kalıba yerleştirin. Çatalla bir iki delik açın yeterli. Dileyenler tartın kenarlarına kenar hamuru da yapabilir. 200 derecede pişirebilirsiniz. Fırına göre ayarlayabilirsiniz. Üzerini pasta kreması ve incirlerle süsleyebilirsiniz. MasterChef incirli tart tarifi hazır. Afiyet olsun...

TART HAMURUNUN PÜF NOKTASI

Tart hamurunun püf noktası malzemeleri ısıtmadan hızlı yapmak. Tereyağı kabarmamalı ve çırpılmamalı.