Haşhaşlı şekerpare tarifi! Püf noktası şerbetin soğuk olması...

Haşhaşlı şekerpare tarifi MasterChef'in bugünkü eleyici tatlısı oldu. Peki, haşhaşlı şekerpare nasıl yapılır? Normal şekerpare gibi yapılan bu tatlının tek farkı üzerinin haşhaşla süslenmesidir. İşte MasterChef şekerpare tarifi ve malzemeleri…

MasterChef'i izleyenler haşhaşlı şekerpare tarifini araştırıyor. Normal şekerpare gibi yapılan bu tatlının tek farkı üzerinin haşhaşla süslenmesidir. Haşhaşlı revaninin püf noktası ise şerbetin soğuk hamurun sıcak olmasıdır. İşte Türk mutfağının klasiklerinden ve MasterChef'in eleyici tatlısı olan haşhaşlı şekerpare tarifi...

HAŞHAŞLI ŞEKERPARE MALZEMELER

Hamuru için;

250 gram margarin

1 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı irmik

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Yeteri kadar un

Şerbeti için

4 su bardağı şeker

5 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Üzeri için

Haşhaş

Ortasına fındık

ŞEKERPARENİN PÜF NOKTASI

Şekerparenin şerbeti soğuk, hamuru sıcak olmalıdır.

HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ

Her tatlıda olduğu gibi haşhaşlı şekerparede de önce şerbeti kaynatın. Kaynayınca limonu ekleyin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya alın.

Şerbet soğurken hamura geçin. Bir kapta oda sıcaklığında margarin, sıvı yağ yumurta ve pudra şekerini karıştırın. Ardından diğer malzemeleri de ilave edin ve güzelce yoğurun. Elinizde yuvarlayabilecek kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin.

Önce haşhaşa bulayın, sonra ortasına fındık batırın. Önceden ısıtılmış, 180 derecede pişirin. Bu ısı fırınınızın yapısına göre de değişebilir.

Şekerparenin ilk sıcağı çıkınca, şerbetini dökebilirsiniz. Afiyet olsun...