MasterChef'in bugünkü belirleyici menüsü Hasanpaşa köftesi tarifi oldu. Peki, Hasanpaşa köftesi nasıl yapılır? Hasanpaşa köftesi köfte harcı, püre ve sos olmak üzere üç aşamadan oluşuyor. Köfte harcında genel olarak bilinen malzemeler yer alıyor.
MasterChef Hasanpaşa köftesi diye araştıranlar için en kolay tarifi hazırladık. İşte nefis Hasanpaşa köftesinin püf noktaları...
HASANPAŞA KÖFTESİ MALZEMELER
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
3 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
Karabiber
Kimyon
Tuz
Püresi için:
2 adet patates
2 yemek kaşığı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tereyağı
Tuz
Sosu için:
2 çay bardağı su
2 yemek kaşığı domates salçası
HASANPAŞA KÖFTESİ TARİFİ
Hasanpaşa köftesi tarifi için önce püreyi hazırlayın. Patatesleri iyice haşlayın. Haşlanan patatesleri ezin ve üzerine tereyağı, süt, kaşar peyniri ve tuzu ekleyin. Püreyi pürüzsüz bir kıvama gelmesi için süzgeçten geçirin ve sıkma torbasına doldurun.
Şimdide köfte harcını hazırlayın. Soğanları rendeleyin ve güzelce yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve ortalarına parmağınızla bastırarak çanak şekline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine alın.
180 derece ısıtılmış fırında köfteleri pişirin. Köfteler kızarınca fırından alıp ortalarını patates püresiyle doldurun. Üzerine salçalı suyu gezdirip köfteleri yeniden fırına verin. Fırında 10 dakika daha kaldıktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Hasanpaşa köftesi sofraya gelmeye hazır. Afiyet olsun...