MasterChef final turunda yarışmacı eleyen yaprak sarması tarifi! Püf noktası…

MasterChef Türkiye final turunda yarışmacılar, her bir yemeğiyle jürileri etkilemeye çalışırken, bazıları öne çıktı. MasterChef final turunda yarışmacı eleyen yaprak sarması tarifini birçok izleyici araştırıyor. Peki MasterChef yaprak sarması nasıl yapılır? İşte MasterChef final turunda yarışmacı eleyen yaprak sarması tarifinin püf noktaları…

HİLAL ÇAKIR

MasterChef Türkiye'nin final turunda yarışmacı eleyen yaprak sarması tarifi herkesin dilinde... Yaprak sarması, hem şık sunumu hem de eşsiz lezzetiyle mutfakları fethetmeye devam ediyor. Yaprak sarması hazırlarken kullanılan püf noktası, sarmaların hem içinin hem de dışının mükemmel bir şekilde pişmesi için yavaş pişirilmesi.

YAPRAK SARMASININ PÜF NOKTASI...

Yaprak sarmalarının sadece dışı değil, iç harcı da büyük bir öneme sahip. Ancak asıl farkı yaratan, yavaş pişirme tekniği. Sarmalar, kısık ateşte uzun süre pişirildiğinde iç harç daha lezzetli hale gelir, yapraklar yumuşar ve sarmalar birbirine yapışmadan, açılmadan pişer. MasterChef yarışmacılarını eleyen yaprak sarmasının püf noktası ne? İşte detaylar...

MASTERCHEF FİNAL TURUNDA YARIŞMACI ELEYEN YAPRAK SARMASI TARİFİ

Malzemeler

1 kg asma yaprağı (taze veya salamura)

2 su bardağı pirinç

1 büyük soğan

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım çay bardağı nar ekşisi

Yarım çay bardağı limon suyu

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı toz şeker

YAPRAK SARMASI NASIL HAZIRLANIR? ADIM ADIM TARİFİ...

Pirinci iyice yıkayın. Zeytinyağında ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun, ardından pirinci ekleyin. Baharatları ve nar ekşisini de ilave ederek karıştırın.

Asma yapraklarını sıcak suya batırarak yumuşatın ve sarmalık hale getirin.

İç harcı yaprakların ortasına koyun ve sıkıca sarın.

PÜF NOKTA: Sarmaları tencereye düzgün bir şekilde yerleştirin ve üzerine bir tabak koyarak sıkıştırın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin, ardından kısık ateşte yaklaşık 1-1.5 saat boyunca pişirin.