MasterChef etli Girit kabağı dolması tarifi yemekle arası iyi olanlar tarafından araştırılıyor. Peki, etli Girit dolması nasıl yapılır?
Etli Girit kabağı dolması tarifi 3 aşamada yapılıyor. İlk olarak kabaklar oyuluyor, ardından iç harcı hazırlanıyor ve en son sosu yapılıyor. İç harcı evde bulunan malzemelerle hazırlanıyor. Tencere yemeği olan etli Girit dolması tarifi sizlerle...
ETLİ GİRİT KABAĞI DOLMASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
10 adet Girit top kabak
İç harcı için:
250 gram dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet iri çarliston biber
2 adet domates
3 diş sarımsak
Çeyrek demet maydanoz
1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı tepeleme kuru nane
1 yemek kaşığı limon suyu
Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
Tuz
SOSU İÇİN:
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Yeterince kaynar su
ETLİ GİRİT KABAĞI DOLMASI TARİFİ
Etli Girit kabağı dolması Ege mutfağının vazgeçilmezi. Öncelikle kabakların içini oyarak güzelce temizleyin. İçini tuz serperek ovalayın.
Başka bir kaba kıymayı alın. Robotttan geçirdiğiniz diğer harç malzemelerini(soğan, maydanoz, sarımsak, biber, domates) de kıymanın üzerine ilave edin ve karıştırın.
Pirinci iyice yıkayın süzdükten sonra karışıma ekleyin. Bulgur, salça ve tüm baharatları da katıp güzelce yoğurun. Dolmaların içlerine azcık boşluk bırakarak doldurun ki pişince pirinçler şişerek taşmasın. Derin bir tencereye Girit kabak dolmalarını dizin.
Şimdi dolmaların sosunu hazırlayın. Bunun için; derin bir kâsede salçaları baharat ve zeytinyağını koyup karıştırın 1 su bardağıda kaynar su ekleyip bu sosu kabakların üzerine gezdirin. Son olarak kabakların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin kapağı kapalı şekilde pişirin. Etli Girit kabağı dolması hazır. Afiyet olsun...