MasterChef esnaf lokantası menü tarifleri merak ediliyor. İlk takım oyununda herkes geleneksel Türk mutfağının sevilen yemeklerini yapacak. Peki, esnaf lokantası menüsünde neler var? Esnaf lokantası menüsünde ezogelin çorbası, incik haşlama, içli pilav, musakka ve kuru fasulye tarifi yer alıyor.
MasterChef yemek programını izleyenler ekran başında menüleri not alıyor. Bugünkü menü ise esnaf lokantası. Hemen hemen herkesin sevdiği ortak yemeklerden oluşan esnaf lokantası menüsünde yer alan tarifleri bir araya getirdik. İşte mercimek çorbasında kuru fasulyeye kadar tüm tarifler...
SÜZME MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
EZOGELİN ÇORBASI İÇİN MALZEMELER
2 çay bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı bulgur
3 yemek kaşığı pirinç
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
Servisi için:
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı pul biber
EZOGELİN ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Öncelikle sıcak suyu bir tencerede kaynatın. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye ekleyin; ardından 3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye ilave edin.
Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin ve ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin; üzerine 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın, kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin son olarak 1 tatlı kaşığı da naneyi ekleyip, 2 dakika kadar daha kavurun.
Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan karışımı ekleyin.
Sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin, servisi yaparken yanına limon ve acı biber ekleyebilirsiniz... Afiyet olsun.
EZOGELİN ÇORBASI TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ
Taneli bir çorba içmek istemiyorsanız çorbayı blender'dan geçirdikten sonra da servis edebilirsiniz.
EZOGELİN ÇORBASININ YANINA NE GİDER?
Hemen hemen birçok menüye uyum sağlayan ezogelin çorbasının yanına patlıcan kebabı ve pirinç pilavını yapabilirsiniz.
KURU FASULYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 su bardağı kuru fasulye
300 gr dana kuşbaşı et
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
4 bardak sıcak su
Sıvı yağ
Pulbiber ve tuz
KURU FASULYE TARİFİ YAPILIŞI
Kuru fasulyeyi akşamdan soğuk suyla ıslatın, ertesi gün suyunu süzüp yıkayın.
Öncelikle etleri biraz sıvı yağ eklediğimiz düdüklü tencerenin içine alın ve rengi dönene kadar kavurun. Üzerine soğanı ekleyin. Soğanlarla eti biraz kavurduktan sonra salçaları da ekleyin ve karıştırın.
Ardından kuru fasulyeyi de tencereye ilave edin. Fasulyelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ve pulbiberini de ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Düdüklü tencerenin ne kadar ocakta kalacağını fasulyenin pişme durumuna göre ayarlayın. Kapağı açtığınızda pişmemişse o şekilde biraz daha pişmesini bekleyebilirsiniz. Kuru fasulye yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.
KURU FASULYENİN YANINDA NE GİDER?
Türk mutfağında fasulyenin yanına değişmeyen lezzet pilav, cacık ve turşudur. İsteğinize göre baharat ekleyerek servis edebilirsiniz.
TANE TANE PİLAV TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pirinçleri ıslatmak için;
Pirinçlerin üzerini geçecek kadar ılık su
Tuz
TANE TANE PİLAV TARİFİ YAPILIŞI
Öncelikle pirinci bol su ile yıkayın. Uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. Birazda tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin.
Daha sonra nişastası gidene kadar yani çıkan su berrak olana kadar yıkayın.
Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve 4-5 dakika kadar kavurun. Pirinçlerin yeteri kadar kavrulduğunu pirinçler tane tane dökülmeye başladığında anlayabilirsiniz.
Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak suyunu ekleyin. İsterseniz yarım tavuk suyu yarım sıcak su kullanabilirsiniz. Son olarak tuzu ekleyin.
Pilavı kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişmeye bırakın. Ardından pirinçlerin üzeri göz göz olduğunda kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen pilavı ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatarak 15 dakika dinlendirin. Tane tane pilavınız hazır. Afiyet olsun.
SU VE PİRİNÇ ÖLÇÜSÜ NASIL AYARLANMALI?
2-3 kişilik bir pilav için 1 su bardağı pirinç yeterli olacaktır. 1 su bardağı pirinç ve 1,5 su bardağı su kullanabilirsiniz. Bu durumda 2 su bardağı pirinç için 2,5 su bardağı su yeterli olacaktır.
PİLAVIN PÜF NOKTALARI
Tane tane pirinç pilavı yapmak için pirinç tercihi büyük bir öneme sahip. Bunun için baldo pirinç ya da pilavlık pirinç tercih edilmelidir.
Pirinci kavururken ezmemeye özen gösterilmeli ve kavrulma süresine de dikkat edilmelidir.
Pirinçler kullanılmadan önce beyaz suyu akana kadar bol su ile yıkanmalıdır.