Bugün ne pişirsem diyenlere nefis yemek dana nuar tarifi

MasterChef dana nuar tarifi merak ediliyor. ''Bugün ne pişirsem?'' diye düşünenler için adım adım dana nuar tarifi hazırladık. Dana but eti, baharat, sarımsak, tereyağı ve sıvıyağla hazırlanan dana nuar tarifi sofrada lezzetine doyum olmayan bir ana yemek. Dana nuarın püf noktası çevirerek yüksek ateşte mühürlemek. İşte dana nuarın yapılışı ve malzemeleri...

"Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler MasterChef nuar tarifini araştırıyor. Peki, dana nuar nasıl yapılır? Dana nuarın püf noktası çevirerek yüksek ateşte mühürlemek. Önce ocakta ardından fırında pişirilen dana nuar tarifi haberimizde...

MasterChef dana nuar tarifi mutfakta farklı yemek tarifi arayanlar tarafından araştırılıyor. Ete lezzet katan baharatların ve sarımsağın kullanıldığı dana nuar ana yemek menüsü olabilir. Yanına pilav, çorba ve sebze ekleyerek günün menüsünü hazırlayabilirsiniz. İşte dana nuar tarifi ve malzemeler...

DANA NUAR TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

800 gram yağsız ve sinirsiz dana but eti

2 tane orta boy havuç

4 tane orta boy kuru soğan

1 baş sarımsak

1 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu

Yarım tatlı kaşığı tane karabiber

1 tatlı kaşığı kekik

1 yemek kaşığı elma sirkesi

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

2 su bardağı sıcak su

DANA NUAR TARİFİ

Dana nuar tarifi için öncelikle sarımsakların ve soğanların kabuklarını temizleyin. Ardından keskin bir bıçak ucu yardımıyla etin üzerine küçük boşluklar açın.

Bütün sarımsakları tane karabiberler ile birlikte açtığınız boşluklara yerleştirin. Etin üzerine ince çekilmiş deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiber serpiştirin.

Ayçiçek yağını döküm bir tavada kızdırın. Dana nuarı ateşe alıp aralarda kızartma çatalıyla çevirerek yüksek ateşte mühürleyin. Dana nuarın püf noktası burasıdır. Üzerine kekik serpip mühürleme işleminin sonuna doğru elma sirkesini ekleyin.

Havuçların kabuklarını soyun. Ardından soğanları piyaz doğrayın. Ayrı bir tavada eritilmiş tereyağı ile havuç ve soğanı soteleyin. Unu ekleyip renk alan soğanlarla birlikte kavurun.

Döküm tavada kızarttığınız et ve bıraktığı yağı kavrulmuş soğanlara ilave edin. Sıcak su ve havuçları da ete ekleyip et yumuşayana kadar pişirin.

Yumuşayan ve neredeyse suyunu çeken eti ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın. Havuçları ve soğanları etin üzerine yayın. Kalan suyu ekleyin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika daha etin üzeri renk alana kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak rostoyu dilimledikten sonra servis edebilirsiniz. Dana nuar hazır. Afiyet olsun...