Crocan Bush nasıl yapılır? MasterChef Crocan Bush tarifi ve yapılışı!

MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde yarışmacılardan yapılması istenen Crocan Bush tarifi bir hayli ilgi gördü. Türkiye'nin en çok sevilen ve seyredilen yemek programlarından MasterChef Türkiye'de yapılan yemekler mutfak severlerin ve yeni tarifler denemek isteyenlerin ilgisini çekiyor. Crocan Bush da son bölümün en dikkat çekici lezzeti oldu. Peki, Crocan Bush nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Crocan Bush tarifi MasterChef Türkiye seyircilerinin ilgisin çekmeyi başardı. Tv8 ekranlarında yayınlanan ve finale adım adım yaklaşılan MasterChef'te ilk 3'e girmek için ter döken 4 yarışmacı kozlarını paylaştı. Şeflerin yarışmacılardan yapmasını istediği lezzet ise Crocan Bush oldu. İşte MasterChef Crocan Bush tarifi ve yapılışı...

CROCAN BUSH HAZIRLANIŞI

Tencereye 3/4 su bardağı su dökün, tereyağı ve bir tutam tuz ekleyin. Tereyağı eriyip su kaynayınca unu hemen ekleyip tahta kaşıkla eriyene kadar (2-3 dakika) karıştırın. Sıcakken ocaktan alın, yumurtaları birer birer ekleyin, her bir yumurta ile ayrı ayrı iyice karıştırın. Hamur pürüzsüz, esnekse, kaşıktan kolayca düşüyorsa, ikinci yumurtanın sadece bir kısmını ekleyin.

Fırını 220 dereceye ısıtın. Yaklaşık bir fırın tepsisinde pişirin. 3 cm çapındaki havlar orta boy, düz gövdeli köpük torba ile presleyin, üst kısmı ıslak ellerle düzgünce ayarlayın. Hamur buhara iyi geldiği için kapıya sıcak su dolu bir tencere koyun. Altın kahverengi olana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Hamur çökeceği için fırın kapağı 15 dakika açılmamalıdır. 15-20 dakika pişirdikten sonra daha kısık ateşte 5 dakika daha çıtır çıtır olana kadar kızartın. Yeterince çıtır çıtır olmazsa kısa sürede yumuşayacaktır. Bir rafa yerleştirin ve baş aşağı çevirerek soğumaya bırakın.

Vanilyalı krema için yumurta aklarını bir tutam tuzla iyice çırpın ve bir kenara alın. Vanilya fasulyesinin kaynayan iç kısmına 1 su bardağı süt dökün. Yumurta sarısını şeker, kalan soğuk süt ve un ile karıştırın. Sıcak sütü ilave edin ve ocakta sürekli karıştırarak, tencerenin dibinden ayrılacak kıvama gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp eriyene kadar yumurta aklarını hafifçe ekleyin. Soğuması için kenara alın.

Soğutulmuş çörekleri aşağıdaki gibi kremayla doldurun. Vanilya kremasını bir köpük poşete alın ve köpük poşetin tüpü ile çöreklerin içine küçük bir delik açın ve kremaları içine sıkın. Karamel için şekeri bir tencereye koyun ve tamamen sıvı olana kadar kısık ateşte eritin.

Donut külahı montajı:

İçi doldurulmuş donutları karamele batırın ve bir tabağa koyun. Bu, koninin temeli olacaktır. Daha sonra karamele batırılmış donutlarla bir sonraki sırayı biraz daha içeri koyuyoruz. Tüm bunlara üstte bir tane kalana kadar devam ediyoruz. 2 çatal kullanarak çörek konisini karamel lifleriyle etrafına sarın ve herhangi bir karamel süsüne yapıştırın. Karamel dekorasyonu fırın kağıdı üzerinde yapılabilir, örn. Kısa bir süre sonra katılaşan ve kağıttan ayrılabilen şekilleri (çiçek, kalp vb) hayal gücümüze göre kaşıkla damlatıyoruz.