MasterChef avokado sosu nasıl yapılır? MasterChef avokado sosu tarifi ve malzemeleri

Birbirinden farklı yarışmacıların hünerlerini gösterdiği MasterChef yemek programında şeflerin istediği yemeklerin yanında zaman zaman avokado sosu deneniyor. Avokado sosa guacamole sos da deniyor. Peki, MasterChef avokado sosu nasıl yapılır?

Avokado sosu karidesten et yemeğine kadar birçok çeşitte kullanılıyor. MasterChef yemek programını izleyenler bu sosun tarifini ve malzemelerini araştırıyor. Avokado sosa guacamole sos da deniyor. Avokado ile yapılan bir meze türü olan bu sosun yapımı oldukça basit. Avokadonun ezilmesi ve zeytinyağı, sarımsak ve tuz karışımı ile ortaya çıkan MasterChef avokado sosu tarifi ve malzemeleri haberimizde.

AVOKADO SOS TARİFİ MALZEMELER

4 adet olgun avokado

4 adet jalapeno biberi

1 adet büyük boy domates

1 adet orta boy kırmızı soğan

2 adet lime suyu (yeşil limon)

3 yemek kaşığı zeytinyağı

3 diş sarımsak

1/4 demet taze kişniş

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı çekilmiş renkli tane karabiber

AVOKADO SOS TARİFİ NASIL YAPILIR?

İsteğe göre tohumlarını alıp, pişirmeden de kullanabileceğiniz jalapeno biberleri, fırında ya da yüksek ateşte 10 dakika gibi kısa bir sürede közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra soğumaya bırakın.

Olgun durumda olan avokadoları ortadan ikiye kesin. Orta kısımlarında bulunan iri çekirdeklerini çıkardıktan sonra kabuklarını soyun. Dilimlediğiniz avokadoları, hafif taneli kalacak şekilde bir çatalla ezin.

Kırmızı soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Sarımsağı rendeleyin. Kişnişi incecik kıyın. Arzuya göre kabuğunu soyduğunuz domatesi küçük küpler halinde kesin.

Soğuyan közlenmiş biberleri minik minik doğrayın. Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri, püre avokado ile birlikte harmanlayın.

Zeytinyağı, yeşil limonların suyu, tuz ve çekilmiş renkli tane karabiber ekledikten sonra karıştırın.

Ağzı kapalı bir kavanozda soğuttuktan sonra atıştırmalık olarak cips ya da et yemeklerinin yanında servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

AVOKADO SOSU HANGİ YEMEKLERİN YANINA UYGUNDUR?

Et ve bazı balık yemeklerinin yanında tüketebilirsiniz. Ayrıca cips yanına da güzel gidecek bir sostur.