MasterChef Abdigör köftesi yoğun olarak araştırılıyor. Bu akşam TV 8'de yayınlanacak olan MasterChef'te yarışmacılar farklı köfte tarifleri yaparak mücadele verecek. İshak Paşa Sarayı'nı yaptıran İshak Paşa'nın babası Çolak Abdi Paşa için pişirilen Evde Abdigör köftesi yapılışı ve malzemeler nelerdir? MasterChef Abdigör köftesi nasıl yapılır?
Bir kilo dana bonfile
2 adet yumurta
Bir adet soğan
2 çorba kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 paket toz bulyon
Bir paket Bizim Yağ
Bir kilo baldo pirinç
Tuz
Garnitür için:
2 adet patlıcan
250 gram sivri biber
Bir bağ maydanoz
Bir kilo domates
Bonfileleri, yöreye ait taş üzerinde tahta tokmakla 25 dakika sinir ve yağları ayrılacak şekilde dövün. Ete 2 tatlı kaşığı tuz ekleyin. 25 dakika daha dövün. Dövme işlemi bittikten sonra, macun kıvamına gelen ete, ince kıyılmış soğan, karabiber, toz biber, yumurta ve un ekleyip yoğurun.
Diğer tarafta, geniş bir tencerenin yarısını geçecek kadar su koyun. 2 tatlı taşığı tuz ekleyin. Kaynamaya yakın suya 1 paket toz bulyon atın. Köftelik malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ıslak avucunuzla şekil verin ve suya atın. Tencerenin kapağını kapatıp, 20-25 dakika harlı ateşte pişirin.
Köfteler piştikten sonra, suyunu süzün. Tencereye 100 gram Bizim Yağ'ı koyun. Yıkanmış pirinç, 1 paket toz bulyon ve su ekleyin. 2 tatlı kaşığı tuz ilave edip, pişmeye bırakın.
Demlenen pilavı havuz şeklinde tabaklara koyun. Köfteleri, Bizim Yağ'da kavurun. Servis tabağına pilavı havuz şeklinde açın. Üzerine köfteleri bırakın. Diğer tarafta daha önceden hazırlanıp, kabuğu soyulmuş ve ufak doğranmış 50 gram Bizim Yağ'da sote edilmiş domates sosunu ilave edin. Garnitürle süsleyerek servis yapın.