MasterChef 27 Ağustos menüsü: Dünyada sokak lezzetleri! Langos, burrıto,meat pie tarifi

MasterChef 27 Ağustos menüsü dünyadan sokak lezzetleri oldu. Çeşitli ülkelerin yemekleri yarışmacıları terletecek. MasterChef 27 Ağustos menüsü olan sokak lezzetlerinde Langos, Burrıto, Baıda Rotı, Okonomıyakı, Meat pie, Lampredotto yer aldı. Peki, hangisi nerenin yemeği? İşte MasterChef 27 Ağustos 2024 menüsü ve tarifler…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

MasterChef 27 Ağustos 2024 menüsü merak ediliyor. Bugün menüde dünyadaki sokak lezzetleri bulunuyor. Avustralya'dan Macaristan'a kadar birçok ülkeden lezzetlerin olduğu MasterChef gecesinde menüde yok yok.

MasterChef 27 Ağustos menüsü olan sokak lezzetlerinde Langos, Burrıto, Baıda Rotı, Okonomıyakı, Meat pie, Lampredotto yer aldı. En çok merak edilen MasterChef sokak lezzetleri tariflerini bir araya getirdik.

Langos tarifi hamur açılarak yapılan bir lezzet.

Meat pie tarifi ise Avustralya ve Yeni Zelanda'da sevilen sokak lezzetidir. Bizdeki etli ekmek tarzında bir hamur işidir.

Burrıto: Meksika usulü dürüm. Taco da diyebilirsiniz.

Okonomıyakı: Japon pankekidir. Lahana, yeşil soğan ve çeşitli et veya deniz ürünleriyle yapılan bir hamur işidir.

LANGOS MALZEMELER

Langos hamuru için:

2 su bardağı un

Yarım çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı şeker

1¼ çay kaşığı instant maya

1 su bardağı ılık süt (250 ml)

Kızartmak için:

Kızartma yağı

Üzeri için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak, damak tadınıza göre

Rendelenmiş peynir , damak tadınıza göre

LANGOS TARİFİ

Bir mikser kasesinde un, tuz ve şekeri birleştirin. Bir kaşıkla karıştırın. Mayayı ekleyin. Tekrar karıştırın. Sütü ekleyin ve tekrar bir kaşıkla hızlıca karıştırın. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.

Hamurun üzerini streçle ya da bezle örtün. Hacmi iki katına çıkana kadar ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Hazır olunca hamuru unlanmış tezgaha alın. 4 eşit parçaya bölün.

Her parçadan bir top oluşturun.

Oklava ile açın.

Kalın tabanlı bir tencerede yağı kızdırın.

Sıcakken içine bir adet yufka koyun. Yaklaşık bir dakika kızarttıktan sonra ters çevirin (mutfak maşası kullanın) ve bir dakika daha kızartın.

Langos güzel altın sarısı renkte olmalı.

Kızaran ekmeklerin her birini birkaç parça kağıt mutfak havlusunun üzerine koyup fazla yağını süzdürün.

Her birinin üzerine ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı karışımını sürün.

Üzerine ekşi krema ve rendelenmiş peynir koyun. Sıcak sıcak tadını çıkarın.