Master Chef'in sevilen lezzeti! Dana karpaçyo tarifi

Dana karpaçyo tarifi merak ediliyor. Master Chef'in bugünki bölümünde yapılacak olan dana karpaçyo nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Dana karpaçyo bugün ne yemek yapsam diyenler için iyi bir öneri. Sebze ve etin buluştuğu yemek çok seviliyor. Peki dana karpaçyo nasıl yapılır? İşte cevabı...

DANA KARPAÇYO MALZEMELERİ

250 gram kontrafile

2 tatlı kaşığı deniz tuzu

1 tatlı kaşığı karabiber

6-8 dal taze kekik

5-6 diş sarımsak

DANA KARPAÇYO SALATASI

2 dal taze soğan

1 adet sivri biber

2 adet yeşil elma

2 adet avokado

1 adet limon suyu

6-8 dal maydanoz

Yarım tatlı kaşığı tuz

Çeyrek tatlı kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Dana Carpaccio Üzeri İçin

2 yemek kaşığı parmesan peyniri

DANA KARPAÇYO HAZIRLANIŞI

Havan içerisine karabiber, deniz tuzu, taze kekik, sarımsak ekleyerek biraz ezelim.

Streç filmini düz bir zemine serelim ve üzerine kontrafilemizi koyalım. Kontrafilenizin her iki tarafını havanda ezmiş olduğunuz karşım ile kaplayalın.

Streç filminize sıkıca sarın. Buzdolabında 2 gün dinlendirin.

Karıştırma kabının içerisine küp küp doğramış yeşil elmaları, maydanoz, sivri biber, taze soğan, küp küp doğranmış avakado, karabiber, tuz, zeytinyağ ve limon suyunu karıştırın.

Buzdolabında dinlendirmiş olduğunuzu kontrafilenizi çıkartın ve kesme tahtası üzerinde ince dilimleyin.

Bıçağınızın tek tarafını zeytinyağ ile yağlayın ve etlerinizi iyice incelterek servis tabağınıza alın. Üzerine toz parmesan peyniri ve karabiber ekleyebilirsiniz.