Maşaya gerek kalmıyor! Dalgalı, bukleli saçların formülü çok basit

Kadınlar saçlarını dalgalı ya da kıvırcık göstermek için genelde maşa kullanır. Fakat maşadaki ısı saça zarar verir. Dolayısıyla bukleli saçlar için başka bir yöntem de denenebilir. Alüminyum folyo bunun için on numara bir çözümdür. İşte deniz dalgası gibi görünen bukleli saçların formülü...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Dalgalı saç modası her daim popülerliğini koruyor. Dalgalı ya da bukleli saçlara sahip olmak isteyenler genelde saç maşası kullanılıyor. Fakat bunun yerine alüminyum folyo da aynı görevi görüyor.

Düz saçları maşa kullanmadan dalgalandırmak zordur. Ama imkansız değil. Çok fazla çaba harcamadan güzel bukleler elde etmek için harika ve uygulaması kolay küçük ipuçlarından faydalanabilirsiniz.

MALZEMELER

Birkaç parça alüminyum folyo

Saç tokası

Şekillendirici bir krem

DALGALI SAÇ İÇİN MASKE TARİFİ

Bukle oluşturma işlemini kolaylaştırmak için alüminyum folyoyla "çubuklar" oluşturun.

Saçınızı sarmadan önce birkaç parçaya bölün ve şekillendirici krem uygulayın. Ürünü eşit şekilde dağıtmak için her bölümü fırçalayın.

Daha sonra tellerin her bir bölümünü alın ve folyo parçasıyla kökten uca sarın.

Sonunda bir tokayla sabitleyin ve işlemi tüm saçınızla tekrarlayın.

Uyumak için onları bu şekilde tutun. Ertesi sabah her bir folyo parçasını çıkarın.

Sonuçta muhteşem bukleler ortaya çıkacak.

Tek yapmanız gereken onları biraz saç spreyi ile düzeltmek ve işiniz bitti. Dışarı çıkmaya hazırsınız.

DİKKAT!

Ertesi sabah sonuçtan daha iyi faydalanabilmeniz için bu işlemi akşam yapmanızı tavsiye ederiz. Ve en iyi etkiyi elde etmek için saçınızı saç derisinden uçlara kadar getirebilecek kadar uzunluğa sahip olmanız gerekir.

ALÜMİNYUM FOLYO SAÇTA NE KADAR KALMALI?

Uygulamanın süresi esas olarak saçınıza vermek istediğiniz görünüme bağlı olacaktır. Ancak mutlak anlamda muhteşem dalgalar yaratmak istiyorsanız alüminyum folyoyu en az 8 saat saçınızda bırakmalısınız. Bu yüzden bir gecede geçmesine izin vermenizi öneririz.