Marul sarma nasıl yapılır, malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta marul sarma tarifi burada!

Marul sarma tarifi ve malzemeleri yakından takip ediliyor. Kanal D'nin severek izlenen yemek yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da her gün farklı ve bir o kadar lezzetli tarifler yayınlanıyor. Marul sarma nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Gelinim Mutfakta marul sarma tarifi...

Gelinim Mutfakta marul sarma tarifi merak edildi. Bugün gelinler yine hünerlerini sergilemek için mutfağa girdi. Ekran başındaki izleyenler ise Marul sarma nasıl yapılır, malzemeleri neler? sorusuna yanıt aramaya başladı. Lezzetli marul sarması tarifi sizlerle...

MARUL SARMA MALZEMELERİ NELER?

2 büyük marul

1/2 (yarım) kase kısırlık bulgur (pilavlık ve köftelik arası incelikte bulgur)

1/2 (yarım) kase yarma

3 tane domates

1 büyük kuru soğan

4 tane sivri biber

1/2 (yarım) Demet maydanoz

4 yemek kaşığı sıvı yağ

1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası

1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı pul biber

Ağız tadınıza göre tuz

3 yumurta

1 kase sarımsaklı yoğurt

Yumurta için 100 gr tereyağı

Yoğurtlu için 100 gr tereyağı

Yoğurtlu için pul biber

MARUL SARMA NASIL YAPILIR?

Marul yapraklarının orta kalın damarlarını ayırarak boyuna ikiye bölün. Sıcak suda ocağın üzerine koyun kaynayınca hemen alt üst edin, 1 dakika bekletip süzgece boşaltın. Sıcak suda fazla kalırsa ezilir.

Karıştırma kabına küçük doğranmış soğanı, biberi, domatesi, maydanozu koyun; salçaları, bulguru, yarmayı, sıvı yağı, pul biberi, tuzu ekleyin, karıştırın.

Tencerenin altına dip tutmaması için, marulun kestiğimiz damarlarını koyun. Herbir marul yaprağının içine Bulgurlu harçtan koyup muska şeklinde sarın, tencereye dizin, en üste yine kalan yaprakların damarlarını ve sarılamayan yaprakları serin. (Harcınız artarsa asma yaprağı, pazı yaprağı da sarıp ekleyebilirsiniz. ) Üzerine bir tabak kapatıp, 1, 5 kase su koyun. Yarım saat pişirin, suyu kalmasın.

1. Sunum için; servis tabağına aldığınız sarmaların üzerine sarımsaklı yoğurt döküp; kızdırılmış biberli tereyağı gezdirin.

2. Sunum için; yumurtaları tuzla çırpın. Kızgın tereyağında arkalı önlü pişirin. Yumurtayı tavadan süzerek çıkarın, tavada kalan yağın içine sarmaları koyun. Bir-iki sarmaların dağılmasına izin vermeden karıştırın. Ayırdığınız yumurtayı üzerine geri boşaltın. Harmanlayın, ocağı söndürün; soğumadan servis edin.