Marketlerdekini aratmayan çilek reçeli tarifi! Son çilekleri böyle değerlendirin

Mevsimin son kalan çileklerinizi çilek reçeli yapabilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan lezzetli çilek ve birkaç püf noktası. İşte marketlerdekini aratmayan çilek reçeli tarifi…

Çilek mevsimi yavaş yavaş terk ediyor. Mevsimin son kalan çileklerini en iyi değerlendirmenin yolu çilek reçeli yapmak. Peki, çilek reçeli nasıl yapılır?

Çilek reçeli tarifinde en önemli püf nokta çilekleri şekerle bir gün önceden bekletmek.

ÇİLEK REÇELİ TARİFİ MALZEMELER

1 kilo çilek (iri ve olgun olmalı)

Sirke

1 kilo toz şeker

1 limon suyu ya da dolu 1 çay kaşığı limon tuzu

ÇİLEK REÇELİ TARİFİ

Öncelikle çileklerinizi sirkeli suda 10 dakika bekletin. Ardından çilekleri ayıklayarak işe başlayabilirsiniz. Çilekleri yaprak ve saplarından ayırın.

Derin bir tencereye çilekleri koyun. Dilerseniz 1 kilo şekeri doğrudan çileklerin üzerine koyun, dilerseniz "1 sıra çilek 1 sıra şeker" olacak şekilde toz şekeri paylaştırın ve çileklerinizi en az 6 saat tencerede bekletin. Bunu akşamdan yaparsanız daha güzel olur.

Reçeli kaynatma zamanı geldiğinde meyvelerin saldığı su miktarını kontrol edin, eğer 1 saat süresince kaynayacak bir reçel için yeterince su miktarı gözlüyorsanız ekstra su ilavesine gerek yoktur.

Çilekler çok az su salmışsa bu durumda göz kararı bir ölçüyle aşırıya kaçmadan su ilavesi yapın. Şeker eridikten sonra su miktarı çileklerin 2 parmak kadar üzerine geçmelidir.

Reçelinizi kaynatmak için başlangıçta yüksek ateş kullanın. Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve reçelin koyulaşması için pişirme işlemine kısık ateşte devam edin. Çileklerin rengi kırmızı kalsın istiyorsanız bu sırada çilekleri bir kâseye alın.

Bundan sonra reçelin üzerinde biriken köpükleri delikli bir kepçe yardımıyla reçele dokunmadan sık sık almanız gerekiyor. Kıvamını alan reçele limon tuzu ya da limon suyunu ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatın, ayırdığınız çilekleri tekrar ekleyin ve ocağı kapatın.

Reçelinizi kavanozlara sıcakken doldurun ve kapaklarını kapatarak ters çevirin. Soğuyana kadar bu şekilde beklettiğiniz kavanozları, soğuduktan sonra raflarınıza dizebilirsiniz.

ÇİLEK REÇELİNİN PÜF NOKTASI

Vişne, çilek, şeftali gibi yumuşak meyveler suyunu çabuk salabilen meyveler olduğundan başlangıçta meyveleri suya atarak kaynatmak doğru olmaz. O yüzden 1 gece önceden toz şeker ile birlikte bekletme işlemi, meyvelere su salmaları için zaman verir.

Diyette bu besinleri tüketin! Hızlı kilo verdiriyor

Kişilik testi neden mutsuz olduğunuzu söylüyor

İbn-i Sina siğil ve cilt lekeleri için bu çiçeği önerdi! Anında yok ediyor