Maritozzo Salato tarifi nasıl, malzemeleri neler? Maritozzo Salato nasıl yapılır, pratik tarifi nedir?

Maritozzo Salato yapılışı, tarifi ve malzemeleri, MasterChef Türkiye'de gündeme geldi. Televizyon ekranlarında şu sıralar yemek tarifleri konusunda yoğun bir ilgi odağı olan MasterChef'te bu sefer Maritozzo Salato tarifi, yapılışı ve malzemeleri merak konusu oldu. İnternet aramalarında; ''Maritozzo Salato tarifi nasıl, malzemeleri neler? Maritozzo Salato nasıl yapılır, pratik tarifi nedir?'' sorusuna yanıt arayanlar için detayları bu haberimizde derledik.

Maritozzo Salato, Danilo şefin imza tabağı ile MasterChef Türkiye'de oyunculardan yapılması istendi. Bireysel dokunulmazlık oyunu öncesi Maritozzo Salato ile ilgili Danilo Şef, merak edilen yemeğin tüm püf noktalarını anlattı. Peki Maritozzo Salato tarifi nasıl, malzemeleri neler? Maritozzo Salato nasıl yapılır, pratik tarifi nedir?

MARİTOZZO SALATO NEDİR?

Maritozzo, un, yumurta, bal, tereyağı ve tuzla karıştırılmış küçük bir somundan oluşan, ikiye kesildiğinde genellikle bol çırpılmış krema ile doldurulan, geleneksel olarak ayrıca çam fıstığı, üzüm ve şekerlenmiş portakal kabuğu ile zenginleştirilmiş bir tatlıdır. Bazı varyasyonlarda Maritozzo, genellikle vanilya veya krema aromalı dondurma ile de doldurulabilir. Bu tarifle Lazio ve Marche'ye özgüdür (burada çam fıstığı yoktur), Puglia ve Sicilya'da ise kocazzo adı bunun yerine örgü şeklinde ve hamurunda çam fıstığı ve kuru üzüm içermeyen bir pastayı belirtir.

Tarihçesi:

Tarifin kökenleri antik Roma'ya kadar uzanıyor: isim bu tatlıyı nişanlısına sunma geleneğinden geliyor: onu hediye olarak alan müstakbel gelinler, "donante "husbandzzo"yu tanımlamak için kullanılır, " koca "; tatlı, böyle durumlarda sevgiliye yüzük veya küçük bir mücevher gibi hediyelerin içinde de saklanabilir.

DANİLO ŞEFİN İMZA TABAĞI MARİTOZZO SALATO TARİFİ MALZEMELERİ

Cosslow için

Lahana

Havuç

Sarımsak

Elma sirkesi

Şeker

Tuz

Jumbo karides için

Karides

Tuz

Karabiber

Panko

Un

Yumurta

Pancarlı mayonez için

Yumurta

Pancar püresi

Zeytinyağ

Brios için

Un

Süt

Tuz

Yaş maya

Yumurta

Şeker

Tereyağı

MARİTOZZO SALATO NASIL YAPILIR?

Coleslaw salatası yapılışı;

Lahanaları ince ince kesilir.

Havuçlar en ufak şekilde rendelenir

Sarımsak püre haline getirilir

Elma sirkesi şeker ve tuz ile lahanalar yumuşayana kadar ovulur

Pancarlı mayonez yapılışı;

Yumurta sarısı zeytinyağı ile karıştırılıp mayonez haline getirilir. Pancarlar haşlanır püre haline getirilip suyu mayonez ile karıştırılır

Jumbo karides yapılışı;

Karidesler sadece kuyruğu kalacak şekilde temizlenir panelenip kızartılır

Yumurta ve tereyağı oda sıcaklığında olmalı

-Sütü ısıt ve mayayı içinde aç

-Mayalı süt ve balı karıştır

-Şekeri ekle karıştır

-Unu ve tuzu ekle karıştır

-Yumurtayı ekle karıştır

-Tereyağını 3 - 4 parça halinde her birini iyice yedirerek teker teker ekle

-Tereyağını emdikten sonra hamur kasenin dibinden tamamen ayrılıp toparlanana kadar en yüksek hızda yoğur

-Sıcak bir yerde üstünü streçleyip en az iki katı olana kadar mayalandır

-Alıp biraz yoğurarak söndürdükten sonra istenen ölçüde bölüp açarak iki yanından katlayıp rulo yapıp kalıba yerleştir

-Üstünü örterek bir daha mayalandır

-Üstüne yumurta sürerek 180 derece fırında pişirilir

-Çıkar çıkmaz üstüne erimiş tereyağı sür

Birleşimi;

Ekmeği ortadan keserek arasına coseslaw koyulur üzerine karides yerleştilir. Kenarlarına mayonez sürülür karidesin üzerine siyah havyar ve frenk soğanı ile süslenir.