Mardin'in kapalı lahmacunu sembusek tarifi

Mardin'in tescilli lezzeti sembusek Ramazan'da iftar sofralarında sevilerek tüketiliyor. Hamur işi bir yemek olan sembusek kapalı lahmacun olarak da biliniyor. Evde hazırlanıp fırınlarda pişirilebildiği gibi restoranlarda da yapılıyor. Bu yemeğin asırlardır yapıldığını belirten Mardinli aşçılar, sembusek tarifini anlattı.

AA

Mardin'in meşhur tescilli lezzeti sembusek, Ramazan'da yoğun talep görüyor. Hamur işi bir yemek olan sembusek kapalı lahmacun olarak da biliniyor. Sembusek tarifini evde kendi deneyenlerin olduğu gibi sipariş verenlerin de olduğunu belirten Mardinli aşçılar, "Sembusek nasıl yapılır? sorusunun cevabını yanıtladı.

AA'da yer alan habere göre Mardin'de, "kapalı lahmacun" olarak da bilinen sembusek, Ramazan'da iftar sofralarını süslüyor.

SEMBUSEK TARİFİ

Ramazan ayında her evin vazgeçilmez yemekleri arasında yer alıyor." diyen Aşçı Zeki Aydoğdu yoğun talep gördüklerini dile getirdi. Aydoğdu sembuseğin yapılışını şöyle anlattı:

"Soğan, biber ve maydanozu bıçakla doğradıktan sonra et, kuyruk yağı ve baharatı ekleyerek karıştırıyoruz. Sonra karışımı bir saat bekletiyoruz.

Hazırladığımız hamuru açıyoruz, yarısına karışımı koyuyoruz. Boş kalan hamuru üzerine kapladıktan sonra üzerine yumurta sürüp fırına veriyoruz. Kısık ateşle fırında pişiriyoruz. Ateşi fazla olursa üstü yanar içi çiğ kalır."

İftar sofralarını süsleyen sembusek, evde hazırlanıp fırınlarda pişirilebildiği gibi restoranlarda da yapılıyor.