Mantığı ve aşkı arasında kalanlara çözüm önerileri

''Aşk mı mantık mı?'' sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından merak edilir. Özellikle evlilik sürecinde sevdiği kişi için kararsız kalanlar uzun ilişkinin sırrını araştırıyor. Peki, uzun ve saygın bir evlilik için aşk mı mantık mı ön planda olmalı? Gelin birlikte göz atalım...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Elbette kimse boşanmak için evlenmez. Ancak son zamanlarda evliliklerin boşanmayla son bulması akıllara şu soruyu getiriyor: Uzun süreli evliliğin sırrı nedir? Evliliği yürüten temel dinamit nedir? Aşk bir evliliği sürdürmek için yeterli bir sebep midir? Mantık üzerine kurulan yuvalar daha uzun süre mi ayakta kalıyor? Cevapları haberimizde...

3 S KURALI

Saygı, sevgi, sadakat... Bir evliliği ayakta tutan bu üç "s" den biri eksik olunca evlilikte çatırdamanın ilk ayak seslerini duyarsınız. Uzun süre evli kalmayı başarmış çiftlerin en büyük ortak özelliği; saygı, sevgi ve sadakat kurallarına riayet etmeleridir.

EMPATİK VE SEMPATİK DİL

Yılanı bile deliğinden çıkaran tatlı dil neden istediğinizi eşinize yaptırmasın! Ne söylediğimizden ziyade nasıl söylediğimiz çoğu zaman daha önemlidir. Ses tonumuz dahi üslubumuzu sevimlileştirebilir. Muhatabımızı yumuşatır. Özellikle tartışma sırasında tartışmayı ilerletmeden ve kırıp dökmeden bir tarafın ortamı yumuşatması önemlidir. Çatışmadan az hasarla çıkmak ilişkiyi toparlamak açısından önemlidir. Özellikle kendimizi eşimizin gözünden tahlil etmek empati yapmamızı kolaylaştırabilir. Bu da daha anlayışlı bir partner olmamızı sağlayabilir.

SORUMLULUK ALMAK

Evlilik; kişilere mutlu beraberliğin yanında bir evin idaresi sorumluluğunu da sunar. Bu yükümlülüğü çiftlerden sadece birinin yüklenmesi huzursuzluğa neden olacaktır. Evlilik sadakat yükümlülüğü olduğu kadar vicdani yükümlülüğü de olan bir kurumdur.

AŞK EVLİLİK İÇİN BİR SEBEP ANCAK...

Aşk, evlilik için güçlü bir sebeptir. Ancak evliliğin sürüdürülebilmesi için tek başına aşk yetmeyebilir. Yanında fedakârlığı getirmezse aşk, aslında bencil bir duygudur. Bencillik ise hayatı birlikte paylaşmayı hedefleyen çiftler için sorundur. Bu yüzden mantık ile yürüyen aşk evliliklerinin daha uzun süre devam ettiği biliniyor.