Mantı lezzetinde makarna tarifi! Kimse ayırt edemiyor, tadı baş döndürüyor

Mantı makarna çok pratik ve zahmetsiz bir yemek. Kıyma, baharat ve yoğurtla yapılan mantı makarna içerisindeki malzemeler lezzetine lezzet katıyor. Peki mantı makarna nasıl yapılır?

Mantı makarna sosu tereyağı, nane ve pul biberden oluşuyor. Peki damakta lezzet şöleni yapan mantı makarna nasıl yapılır?

MANTI MAKARNA TARİFİ

Malzemeler

1 paket mantı makarna

250-300 gram kıyma

1 adet soğan

2-3 diş sarımsak

1 yumurta

Pul biber, karabiber, tuz

Yoğurt

Sos için;

2 yemek kaşığı tereyağı

Nane ve pul biber

MANTI MAKARNA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Rendelediğiniz soğan, sarımsak, yumurta ve kıyma ye baharatlarla birlikte harmanlayarak bir iç harç hazırlayınız.

Makarnanın içerisini kıyma ile doldurduktan sonra mantı haşlar gibi kaynar suda haşlayınız.

Haşlanan mantıları servis tabağına alınız.

Üzerine sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt hazırladıktan sonra servis tabağına aldığınız mantıların üzerine ekleyiniz.

İsteğe bağlı olarak tereyağında pul biberli sos ya da salça sos yaparak servis edebilirsiniz.

Belirtilen ölçülere göre 5-6 kişilik porsiyon çıkıyor.